Bukott politikus a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje

Fenyvesi Zoltán sümegi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy ő lesz a Fidesz-KDNP jelöltje az április 8-i országgyűlési képviselőválasztáson Veszprém megye 3. számú választókerületében. Fenyvesi a 2014-es önkormányzati választáson Ajka polgármesteri címéért indult sikertelenül, a 2015-ös országgyűlési időközi választáson pedig Rig Lajossal szemben maradt alul. Sorozatos vereségeit nem tudta megemészteni, így gyakran tett keresztbe mind Tapolca, mind Ajka  városának, azonban szívesen tetszelgett a megmentő szerepében, akárhányszor valamilyen siker, fejlesztés érkezett a térségbe.

Most azzal kíván a fideszes jelölt kampányolni, hogy ha megválasztják, pénzt hoz a körzetnek. Ironikus azonban, hogy Fenyvesi a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnökeként több Tapolcát és Ajkát érintő pályázatot leszavazott, így sok fejlesztéstől esett el a két város. Érdemes megemlíteni azt is, hogy a falunapokat, rendezvényeket járva hogyan lebegtette laminált lapon a településeknek jutó uniós forrásokat, amelyekhez jogszerűen nem is lehetne köze. Miért is kampányol olyan pénzzel, amely tőle független?

Rig Lajos is felhívta a figyelmet a pénzek körüli korrupcióra Facebook oldalán:

“A Fidesz helyi választókerületi elnöke, országgyűlési képviselőjelöltje az alábbiakat írta: „…Ahhoz kérem a választók felhatalmazását, hogy bekerülve az Országgyűlésbe pénzt hozzak onnan Ajkának, Tapolcának, Sümegnek és az egész Balaton-felvidéknek a fejlesztésekre. Csatlakozzunk az országhoz!”
Pénzt hozzak? Nem igazán értem, és rajtam kívül még sokan mások vannak így ezzel. A közpénz, az EU-s támogatások, az adófizetők befizetéseinek igazságos elosztását ki és mi befolyásolja egy demokratikus és korrupciótól mentes országban? A lakossági igények, helyi sajátosságok döntenek arról, milyen források szükségesek, vagy esetleg más érdekek…? Eddig mi volt a probléma a TOP-os pályázatok útjának „egyengetésével?” A helyi Fidesznek vagy nem a szíve csücske Tapolca és Ajka, illetve az ott élők, ezért gáncsolták el a pályázatokat, vagy csupán a személyes bosszú miatt? Más lehetőség nincs. “

Több felháborító információ is kering a térségben Fenyvesi háttérben folytatott tevékenységeiről: úgy tudjuk, a választókerület polgármestereit arra “kérte”, hogy rendezvényeikre őt hívják meg, Rig Lajost, a térség megválasztott képviselőjét pedig ne, hiszen akkor kaphat a településük forrásokat. A nagy vihart kavart kastélymutyi kapcsán pedig információink szerint azért kereste meg a polgármestereket, hogy fogadják be a kastélyból kiköltöztetett pszichiátriai betegeket saját településeikre, az e célból felvásárolt családi házakba.

A nyilvánosság előtt persze mindig jó színben tüntette fel magát, és az sem zavarta, ha más érdemeit, ötleteit kellett sajátjaként feltüntetni. A Rig Lajos közbenjárásával felújított halimbai tornaterem átadásán ő vett részt, az ajkai CT-ügyben az államtitkár sem tudott a “közreműködéséről”, mégis ezt hangoztatta, az ajkai erőmű ügyében a tulajdonosváltásig mélyen hallgatott, és a Rig Lajos által szorgalmazott és elintézett tapolcai kórház funkcióbővítését is megpróbálta saját érdemként előadni. Felmerül azonban a kérdés: mikor is tartózkodik a civil munkahelyein Fenyvesi, ha folyton “egyeztet”?

Világosan látszik, hogy Fenyvesi Zoltán nem válogat az eszközökben, akárcsak a pártja, reméljük az áprilisi veresége után végleg eltűnik a térség politikai életéből.

Rig Lajos kapcsolódó posztja:

Forrás: Facebook

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: