Atlanta, 1996. július 25. Szalay Gyöngyi párbajtőröző leveszi a sisakját a Margharita Zalaffival vívott csörtéje után a XXVI. nyári olimpián. Szalay Gyöngyi 15:13 arányú győzelmével bronzérmet szerzett az olimpián. MTI Fotó: Földi Imre

Felfoghatatlan veszteség: Nyugodj békében Gyöngyi!

Tragikus hirtelenséggel hunyt el a 49 éves világbajnok és olimpikon Szalay Gyöngyi

Óriási veszteség érte Tapolcát, a Balaton Vivóklubot, a sportvilágot.

Rosszul lett egy tapolcai kolbásztöltő-verseny díjkiosztóján a Balaton Vívóklub alapítója, vezetője tudta meg hírportálunk Rig Lajos országgyűlési képviselőtől és Dobó Zoltán polgármestertől.

Szalayt a helyszínen és a mentőautóban is újraélesztették, majd helikopterrel a veszprémi kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

Atlanta, 1996. július 25.
Szalay Gyöngyi párbajtőröző leveszi a sisakját a Margharita Zalaffival vívott csörtéje után a XXVI. nyári olimpián. Szalay Gyöngyi 15:13 arányú győzelmével bronzérmet szerzett az olimpián.
MTI Fotó: Földi Imre

Egész életlében Tapolcát képviselte

A magyar szövetség honlapjának gyászjelentése emlékeztet arra, hogy Szalay Gyöngyi egész pályafutása során a szülővárosát, Tapolcát képviselte versenyzőként és edzőként is.

Ő volt az egyetlen, aki 1989 és 1999 között mind a hét alkalommal tagja volt a világbajnoki aranyérmes magyar párbajtőr-csapatnak, emellett bronzérmet nyert egyéniben az 1996-os atlantai olimpián. Méltatásában szerepel, hogy remek eredményeit kivételes ütem- és taktikai érzékkel érte el, és a különleges stílusához páratlan egyéniség társult. Legnevesebb tanítványa Siklósi Gergely, akit 19 éves koráig képzett, nevelt, és aki korosztályos Európa-bajnok és világbajnoki érmes lett az irányításával.

Szalay Gyöngyit a Magyar Vívó Szövetség a saját halottjának tekinti.

Szerkesztőségünk vigasztalódást kíván a családnak!

Gyöngyi emléke örökké bennünk él!

 

Forrás: Facebook/ Startlap/ Vivószövetség

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: