Kábítószerügyi Egyeztető Fórum alakult Tapolcán

A tapolcai városvezetés az egyre növekvő számú kábítószer-használó miatt felvette a harcot a droghelyzettel. Ennek újabb állomása lett a tapolcai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) megalakulása.

Korábban Dobó Zoltán polgármester amellett, hogy a rendőrséget határozott fellépésre szólította fel, megkereste Rig Lajos országgyűlési képviselőt is, annak érdekében, hogy a probléma az Országgyűlés falai között is figyelmet kapjon.

Rig Lajos ötpárti egyzetetést kezdeményezett a drogkérdés kapcsán, melyre szakértőnek meghívta Dr. Zacher Gábor főorvost is. Az egyeztetésen a Jobbik mellett csak az LMP vett részt, a kormánypártok és az MSZP nem tartotta elég fontosnak az ügyet ahhoz, hogy leüljenek róla tárgyalni. Az ötpárti egyeztetést követő sajtótájékoztatón Rig Lajos kijelentette, hogy a legnagyobb hangsúlyt a prevencióra kell fektetni.

A KEF célja, hogy felhívja a figyelmet a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, valamint a drogkereskedelem elleni harc fontosságára. Tapolcán 2017.11.30-án alakult meg a fórum, tele ötletekkel, tervekkel, célokkal, hogy a város lakói végre nyugodtan engedhessék el egyedül gyermekeiket.

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: