Hamarosan Sümegre is érkezhet ételdoboz

Rig Lajos közbenjárásával hamarosan Sümegre is érkezhet Enni adok – Enni kapok doboz. Ajkán már tavasszal megindult a mozgalom, Tapolcán pedig a napokban helyeztek üzembe egy ilyen ételdobozt. A dobozba bárki elhelyezhet tartós élelmiszert, tisztálkodószereket, a rászorulók pedig kivehetik belőle, amire szükségük van.

A kezdeményezés először Budapesten indult, azonban hamar kinőtte magát a mozgalom, így egyre több vidéki városba is eljut.

A képviselő úr Tapolcán ismerkedett meg a mozgalom szervezőivel, a Re-Formáló EgyesületRe-Formáló Egyesület tagjaival, akinél érdeklődött a kihelyezés menetéről. Megtudta, hogy a kihelyezés feltétele egy önkéntes csapat, akik rendszeresen ellenőrzik, takarítják az ételdobozt.

Rig Lajos a következőket nyilatkozta:

“Nagyon jó és hasznos kezdeményezésnek tartom az Enni adok – Enni kapok mozgalmat, így nagyon örülök, hogy Ajka után Tapolcára is érkezett egy ételdoboz. Szeretném, ha a térség másik nagyobb városa, Sümeg is részese lenne a segítségnyújtás ezen formájának, így célom egy civilekből álló önkéntes csapat megszervezése, akik a napi működtetésben segítenének. Ha ez megvan, már nincs akadálya az ételdoboz elhelyezésének Sümegen.”

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: