Rig Lajos ötpárti egyeztetést kezdeményezett a dizájner drogok ügyében

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Tapolca felvette a harcot a drogokkal szemben. A város polgármestere, Dobó Zoltán a térség országgyűlési képviselőjének, Rig Lajosnak a segítségét kérte a hatékony fellépés érdekében, a képviselő ezért a Parlament falai közé viszi az ügyet.

Rig Lajos egy ötpárti egyeztetést kezdeményez, melynek a témája: “A kábítószerrel és a kábítószernek nem minősülő egyéb tudatmódosítókkal kapcsolatos szabályozás vizsgálata”. A képviselő meghívta a parlamenti pártok frakcióvezetőit, szakpolitikusait, illetve szakértőit. A képviselő elmondta, hogy a drogügy nem pártkérdés, a probléma csökkentése és megoldása mindenki közös érdeke. Éppen ezért, a szakmaiság biztosítása érdekében vendégként meghívta a neves toxikológust, Dr. Zacher Gábort is.

A képviselő a meghívóban leírja:

“Országos szinten is egyre nagyobb problémát jelent a kábítószer-használat, és sajnos egyre fiatalabb korosztályt érint a kérdés. A jogi szabályozás jelenleg nem elég hatékony, könnyen kijátszható, hiszen a hatóanyagon módosítva máris „legális” szer kerül az utcákra. A büntetőjog eszközei önmagukban nem elegendőek, hiszen komplex – társadalmi és szociális területeket is érintő – kérdésről van szó, melynek megvitatását kiemelten fontosnak tartom. Az ötpárti egyeztetésre a téma neves szakértőjét, Dr. Zacher Gábort is meghívtam, hogy egy szakmai alapokon nyugvó egyeztetésre kerülhessen sor.”

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: