Újabb balesetek a térségben

Az elmúlt 24 óra közúti közlekedési balesetei Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök négy személyi sérüléssel járó és kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Egy férfi haladt 2017. augusztus 3-án délután személygépkocsival a 7324-es számú úton Devecser irányából Csabrendek felé. Haladása során egy balra ívelő útkanyarulatban eddig tisztázatlan okból letért az út menetirány szerinti jobb oldali füves részére, áttért a bal oldalra, ahol a jármű sodródni kezdett. A gépkocsi a jobb oldali árokba hajtott, nekiütközött egy betonoszlopnak, megpördült, és a tetejére érkezve állt meg. A balesetben egy személy 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Szintén a 7324-es számú úton közlekedett segédmotoros kerékpárral egy férfi Csabrendek irányából Gyepükaján irányába 2017. augusztus 3-án délután. Eddig tisztázatlan körülmények között haladása során letért a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára, elveszítette uralmát járműve felett, és az árokba hajtva elesett. A baleset során a motorkerékpár vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.

baleset

Marcalgergelyi belterületén haladt egy férfi személygépkocsival, aki a rendelkezésre álló adatok alapján vezetés közben elaludt. A sofőr egy balra ívelő útkanyarulatban lehajtott a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára, letért a vízelvezető árokba, majd egy kapubeálló híd oldalának ütközött. A balesetben a három személy könnyebben megsérült.

Tapolca belterületén közlekedett egy nő személygépkocsival, mikor egy körforgalomba behajtva a járműve bal elejével nekiütközött egy a kereszteződésben haladó kerékpárnak. A baleset következtében a kerékpáros elesett, könnyebben megsérült.

baleset

A fentieken túl további kilenc anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínénél intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a hőségre való tekintettel fokozott figyelemmel vezessenek. A forróság megviseli az emberi szervezetet, emiatt tompul az autósok figyelme, gyengül a koncentrációképesség. A sofőrök sok esetben türelmetlenebbek, hajlamosabbak az agresszív és durva szabályszegésekre. A nyári hőségben a gyalogosokra is jellemző a figyelmetlen, bágyadt közlekedés, kevésbé néznek körül, mielőtt lelépnek az úttestre.

A balesetek megelőzése érdekében a legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok megtartása, azonban a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is kiemelten fontos. Felhívjuk a figyelmet, hogy aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé. Vezessenek kipihenten, és gyakrabban álljanak meg felfrissülni. Fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen hűtött ásványvíz, vagy üdítőital a gépkocsiban! Legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot!

Forrás: police.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: