Több tűzeset is volt a hétvégén

Kisebb műszaki mentések mellett két családi ház tűz, valamint egy nagy kiterjedésű vegetációtűz adott munkát a tűzoltóknak megyeszerte az elmúlt hétvégén.

Kigyulladt egy családi ház a Veszprém megyei Papkeszin, a Fő utcán, vasárnap hajnalban. A mintegy ötven négyzetméteres épület szobáiban keletkezett a tűz, amelyhez a veszprémi, a balatonfűzfői és a pétfürdői hivatásos tűzoltókat riasztották. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A rajok az oltáshoz megbontották a tetőszerkezetet, belülről is átvizsgálták az égő házat, ezután egy gázpalackot is kihoztak belőle, végül eloltották a tüzet.

A papkeszi káresettel szinte egy időben leégett egy családi ház és egy garázs Külsővaton, a Kossuth utcában. A tűzhöz a pápai és a sárvári hivatásos, valamint a celldömölki önkormányzati tűzoltókat riasztották. A rajok megvédték a szomszédos házakat a lángoktól, és elfojtották a tüzet.

Mintegy hét hektáron égett egy bozótos, nádas terület Pétfürdő határában, vasárnap délután. A lángok elfojtásán a pétfürdői, a balatonfűzfői és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók dolgoztak. A beavatkozás irányítását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat végezte. Az oltási munkálatokat a terület nagysága mellett az erős szél is nehezítette.

Forrás: Katasztrófavédelem

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: