A nap képe – Kitüntették a két rendőrt, akik életet mentettek

Mint arról korábban beszámoltunk, Szabó Roland és Molnár Zsolt járőrözés során megmentette egy 65 éves férfi életét a gyors intézkedésükkel. Kitüntetéssel jutalmazták őket példás helytállásukért.

Veszprém város polgármestere és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesítette azt a két rendőrt, akik megmentették egy idős férfi életét Veszprémben. A bajba jutott férfi munkáltatójának képviselője tárgyjutalommal köszönte meg a segítségnyújtást a két járőrnek.

Szabó Roland rendőr őrmestert, a Veszprémi Rendőrkapitányság, és Molnár Zsolt próbaidős rendőr őrmestert, a Készenléti Rendőrség járőrét 2017. augusztus 10-én délután szolgálatuk teljesítése közben egy állampolgár értesítette arról, hogy ismerőse egy benzinkút területén rosszul lett. A járőrök az idős férfihoz siettek, és értesítették a mentőket. A rendőrök szabad légutakat biztosítottak a férfinál, figyelték pulzusát, majd Szabó Roland rendőr őrmester a mentőszolgálat utasításának megfelelően megkezdte a mellkasi kompresszió alkalmazását. A kiérkező mentőszolgálat munkatársai az idős férfi állapotát stabilizálták, majd őt a veszprémi kórházba szállították.

Szabó Roland rendőr őrmestert és Molnár Zsolt próbaidős rendőr őrmestert Némedi Lajos alpolgármester 2017. augusztus 14-én fogadta hivatalában. A városvezető tárgyjutalmak átadásával ismerte el a két rendőr életmentő segítségnyújtását. Kiemelkedő helytállásukért emlékplakettet adományozott a járőröknek dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, a jutalmat Anda György rendőr ezredes, rendészeti főkapitány-helyettes és Pálmann László rendőr ezredes, veszprémi kapitányságvezető-helyettes adta át. Szintén tárgyjutalommal köszönte meg a gyors közreműködést Merhala Béla a segítségre szoruló férfit foglalkoztató vállalat képviseletében.

Forrás: police.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: