A héten ismét szúnyoggyérítést végeznek

A június elseje óta tartó központi szúnyoggyérítési program keretén belül eddig összesen 618 ezer hektáron végeztek szúnyoggyérítést a szakemberek. Amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi, ezen a héten mintegy 95 ezer hektáron lépnek fel a vérszívók ellen.

Az országos szúnyoggyérítési program elmúlt hetében pótolták a hőségriadó miatt korábban felfüggesztett munkákat. Győr környékén, a mosoni régióban, a Dráva mentén, a Dunakanyarban és a Fertő tó térségében azokon a településeken gyérítették a szúnyogokat, amelyeken eredetileg az előző héten dolgoztak volna. Ezen felül több Duna menti régióban – Csepel-sziget, Szekszárd, Baja és Mohács térsége, valamint a főváros vízparti területei – indult emelkedésnek a szúnyogok száma, így ezeken a helyeken vált szükségessé a további gyérítés. Légi és földi kezeléseket a Dráva mentén, Békés, Vas és Zala megyében végeztek.

Ezen a héten a turisztikai régiók közül három nagy tavunk környékén lehet kezelésre számítani, a Balaton és a Tisza-tó környékén légi és földi kezeléseket is végeznek, a Velencei-tónál pedig légi munkálatokra kerül sor. A Duna mentén a Szigetközben, Budapesten, Dunaújváros térségében és Csongrád megyében lesznek kiterjedt szúnyoggyérítési munkálatok. Részleges kezelésekre kerül sor Szolnok környékén, Veszprém és Baranya megyében, valamint a korábban elhalasztott szúnyoggyérítést végzik el Debrecenben és Szekszárdon.

A katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon, melyik településen, milyen módszerrel védekeznek a vérszívók ellen.

Az önkormányzatok a központi program mellett és azt követően önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Forrás: Katasztrófavédelem

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: