Fotó: Lukács Klaudia

250 millió forintot nyert pályázaton Tapolca

Tapolca Város Önkormányzata 2016. július 4-én „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” címmel pályázatot nyújtott be a TOP-7.1.1-16 kódszámú pályázati felhívásra. A pályázatot elfogadták, és így közel 250 millió forint támogatást nyert el a város a helyi kultúra fejlesztése és a közösségépítés megvalósítása érdekében.

Közösség Által Irányított Helyi Fejlesztés (CLLD) célja, hogy a jogosult városokban a helyi lakosság, a civil szervezetek, a vállalkozások és az önkormányzatok együttműködésével, illetve kezdeményezésére integrált, közösségfejlesztést és helyi identitástudatot elősegítő, elsődlegesen kulturális és közösségi tartalmú, a helyi gazdaságfejlesztést támogató stratégiák készüljenek, helyi fejlesztési programok valósuljanak meg. A támogatással ösztönzik a helyi szereplők együttműködését és tudatosságát, mellyel hozzájárulnak a helyi társadalom megújításához.

Az elnyert 249 millió 976 ezer 494 forint összegű támogatást 3 év alatt kell felhasználni, egyik felét közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére és eszközbeszerzésre, másik felét pedig kulturális és hagyományőrző programok és rendezvények szervezésére, ifjúsági, szabadidő-, egészségkultúra-, sport- és közösségfejlesztő, kompetenciafejlesztő-, képző és szemléletformáló programok megvalósítására.

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: