Jutalomban részesült egy balatonkenesei rendőr

Tárgyjutalomban részesült a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjétől egy balatonkenesei rendőr a közelmúltban történt tűzesetek megfékezésében nyújtott segítségéért.

Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője 2017. július 11-én kiemelkedő helytállásáért elismerésben részesítette Balogh Miklós címzetes rendőr törzszászlóst, a Balatonkenesei Rendőrőrs körzeti megbízottját, aki az elmúlt két hétben két alkalommal is közreműködött tűzesetek megfékezésében, életek és értékek mentésében.

Balatonkenese területén szolgálatot teljesítő járőrök 2017. június 30-án reggel észlelték, hogy egy utcában egy ház udvarán hatalmas füst gomolyog. A helyszínre érkezve látták, hogy az ingatlan melléképületének teteje lángokban áll. Balogh Miklós címzetes rendőr törzszászlós a kerítésen átmászva közelítette meg az épületet és haladéktalanul megkezdte az oltást a tűzoltók értesítése mellett.

Egy Budapestről Tapolcára közlekedő személyszállító vonat mozdonya 2017. július 6-án reggel Balatonkenesét elhagyva kigyulladt. Balogh Miklós címzetes rendőr törzszászlós szolgálaton kívül a helyszín közelében közlekedett személygépkocsival, amikor észlelte a mozdony füstjét. Megállt, a szerelvényhez ment, és azonnal megkezdte a közel 250 utas leszállítását a vasúti kocsikról. Ezt követően a vonatra felszerelt porral oltóval elkezdte a tűz oltását a tűzoltók kiérkezéséig.

jutalom

Forrás: police.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: