Egyre népszerűbbek a termelői piacok

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleménye kiemeli: a kamara célja, hogy minél többen válasszák a termelői és hagyományos piacokat rendszeres bevásárlásuk helyéül, így a termelők, élelmiszer-előállítók és a fogyasztók közötti közvetlen kapcsolat erősödjön.

A NAK internetes portálján országos, térképes piackereső szolgáltatással is segíti a vásárlókat és a termelőket: a felület segítségével a piacokról, valamint konkrétan az egyes termelőkről, árusokról és termékeikről is lehet informálódni.

A termelői piacokon elsősorban a friss, szezonális zöldségek, gyümölcsök, valamint az ökológiai termékek jutnak el közvetlenül a fogyasztóhoz. A kamara továbbra is ösztönzi a helyi termelői piacok alakulását, a meglévők fejlesztését – áll a közleményben.

A Tapolcai Piac és Vásárcsarnok 2017-ben megújult. A vásárlókat és partnereinket színes programokkal, közösségi élményekkel várják. Nagy piacnapok minden kedden és pénteken 6-13 óráig, Kis piacnapok pedig csütörtökön és szombaton 6-13 óráig tartanak. A Vásárcsarnokban található üzletek pedig hétfőtől péntekig 6-17 óra között, szombaton pedig 6-13 óráig találhatók nyitva.

 

Forrás: MTI

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: