Szexuális bűnözőt ítélt el a Tapolcai Járásbíróság

A Tapolcai Járásbíróság a 2017. május 10-én meghozott ítéletével eredménytelen rábírással elkövetett szexuális visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a 73 éves vádlottat, és ezért őt 1 év 2 hónap fogház büntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. Egyben elrendelte a korábban szeméremsértés vétsége miatt kiszabott 6 hónap szabadságvesztés utólagos végrehajtását.

Az időskorú férfi vádlott – aki a sértett családjának ismerőse – megtudta, hogy a sértett szülei nincsenek otthon. Majd amikor a 13 éves lány kora délután hazafelé tartott az iskolából, egy kitalált történetet adott elő neki arról, hogy a szülei egy csomagot készítettek össze neki, amiért majd később átmegy hozzájuk. Miután a sértett hazaért, kb. fél órát tartózkodott otthon, amikor a vádlott megjelent a házban, s a konyhában tartózkodó sértettel közölte, hogy a csomagért jött. Rövid keresés után a vádlott kijelentette, hogy a csomag nem fontos. A sértett ezután pálinkával kínálta a vádlottat, aki azt elfogadta, majd a szűk konyhában a sértetthez lépett, két kézzel átölelte és simogatni kezdte vállától a fenekéig, valamint a mellén. Közben megkérdezte a sértettet, hogy volt-e már fiúval. A sértett válasz nélkül próbálta eltaszítani magát a vádlottól, ám a vádlott őt a tarkójánál fogva magához húzta, miközben tovább simogatta testét. Ezután „add a kicsi szádat” kijelentéssel megpróbálta megcsókolni a sértettet, aki ez ellen fogai összeszorításával védekezett. Végül a sértett sikerrel eltolta magától a vádlottat és felszólította a ház elhagyására. Kitessékelése közben a vádlott még felajánlotta a sértettnek, hogy kiviszi a hegyre, ahol van egy háza és ott majd játszanak. A vádlott végül elhagyta a házat, s az ajtóban állva még arra kérte a sértettet, hogy a történteket ne mondja el senkinek.

A bíróság az ügyben igazságügyi szakértőt rendelt ki, aki megállapította, hogy a vádlott nem kóros elmeállapotú.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A fellebbezésekre tekintettel az ítélet nem jogerős, az ügyben másodfokon a Veszprémi Törvényszék dönt.

Forrás: A Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: