Salvator Dalí kiállítás Pápán

Kiállítás nyílt a pápai Esterházy-kastélyban Salvador Dalí képeiből. A Welcome into my brain (Üdvözöllek az agyamban) című tárlat 2017. április 1-től október 31-éig látható.

2017. április 1. és október 31. közt a pápai Esterházy-kastélyban életre kel Salvador Dalí szürreális világa. A kiállítás középpontjában Dalí az isteni színjátékhoz készített illusztrációi állnak. 100 színes metszeten mutatja be a keresztény nyugati kultúra egyik meghatározó könyvét a 14. századból. Ugyanakkor más műveihez mérten rendkívüli mélységű bepillantást enged különleges gondolat- és érzelmi világába.

A „Welcome into my brain” (Üdvözöllek az agyamban) címmel megrendezett kiállításon még megtekinthetők Dalí a Le Tricorn c. spanyol balladához, „Az öreghalász és a tenger” c. kisregényhez, valamint a világirodalom további klasszikusaihoz készült illusztrációi is.

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech (Figueres, 1904. május 11. – Figueres, 1989. január 23.) katalán-spanyol festőművész. A modern művészet sajátos személyisége volt. A szürrealista alkotásmód magas esztétikai szintre emelésével egyszerre nyitott és tetőzött be egy korszakot.

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: