Rig Lajos a 2018-as országgyűlési választások Jobbikos jelöltje

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a 2018-as országgyűlési választásokon Rig Lajost indítja Veszprém megye 3-as számú választókerületében. A jelöltet Árgyelán János, a párt regionális igazgatója mutatta be kedden a sajtó megjelent munkatársainak.

Rig Lajos két éve, 2015. április 12-én időközi választáson nyert egyéni mandátumot, és azóta is a 60 településből álló Veszprém megye 3-as számú választókörzetét képviseli a Parlamentben. A Jobbik ekkor megszerezte történetének első egyéni mandátumát, ezzel az első nem 1990-es rendszerváltó pártként szerzett egyéni mandátumot.

Rig Lajos oldalán az alábbi bemutatkozás olvasható:

“1974-ben születtem Tapolcán, azóta is itt élek feleségemmel, akivel négy gyermeket nevelünk. 2008-ban léptem be a Jobbikba, melynek színeiben 2010-től önkormányzati képviselőként, majd 2014-től alpolgármesterként dolgoztam az itt élőkért.

1993-ban kezdtem el az egészségügyben dolgozni, munkám során voltam ápoló, aneszteziológiai szakasszisztens és vezető asszisztens a tapolcai kórház több osztályán és az Országos Mentőszolgálatnál is. 2009-ben a kórház privatizációja miatt megalakult szakszervezet elnökévé választottak, melynek eredményeként a MEDISYST Kft. ügyvezetését az önkormányzattal közösen leváltottuk. 2011-től többször is felhívtam a figyelmet a tapolcai kórházban az aktív ellátás megszűnésének káros hatásaira.

2015. április 12-én Veszprém megye 03. választókerületének lakói országgyűlési képviselőnek választottak. A parlamentben egészségügyi dolgozóként szerzett tapasztalataimat szeretném az ország javára fordítani. Vallom, hogy munkámat az emberek iránti alázattal és az értük való határozott kiállással kell végeznem.”

A párt keddi sajtótájékoztatóján Árgyelán János, a párt regionális igazgatója mutatta be a Jobbik 2018-as országgyűlési választásokon Veszprém megye 3-as számú választókerületében induló jelöltjét, Rig Lajost.

A képviselő röviden ismertette az elmúlt két év sikereit, tapasztalatait, és a jövőre vonatkozó terveit, elképzeléseit.

Rig Lajos elmondása alapján – ha parlamenti teendői nem szólítják Budapestre – sok időt tölt el a választókerületét járva, így szerezve személyes tapasztalatot a hozzá tartozó 60 település helyzetéről, gondjairól, igényeiről. A képviselőt gyakran keresik meg helyi lakosok vagy intézmények, szervezetek a problémáikkal, hogy közbenjárását kérjék. Ilyen eset volt a halimbai és a sümegi iskola felújítására vonatkozó igény, a Tapolcai Piac és Vásárcsarnok megújításával kapcsolatos nem várt probléma megoldása az érintett miniszter segítségével, vagy a tapolcai kórház önkormányzati tulajdonú vállalkozások felé fennálló kb. 50 milliós adósságállományának rendezése az egészségügyi államtitkár közbenjárásával. Nagy sikerként jegyzi a képviselő, hogy németországi kapcsolatai révén a tapolcai és az ajkai kórházba is jelentős, mintegy 20 milliós adomány érkezett. A körzetét nagyban érintő tapolcai kórház aktív ágyainak megszüntetése ügyében többször is felszólalt, és alátámasztotta a döntés megalapozatlanságát, valamint jelenleg is előremutató egyeztetéseket folytat az egészségügyi államtitkárral, első körben egy sürgősségi fogadóhely létrehozásáról.

Az országgyűlési képviselő a Parlamentben is tevékeny, a Képviselőfigyelő portál 2016-ban az egyik legaktívabb képviselőnek választotta, annak ellenére, hogy egy évvel kevesebb idő állt rendelkezésére, mint a többi képviselőtársának. Ezt annak köszönheti, hogy számos alkalommal szólal fel a parlamentben, illetve gyakran nyújt be indítványokat. Az Országgyűlés honlapja szerint Rig Lajos jelenleg 104 önálló, és 169 nem önálló indítványt tudhat magáénak, valamint 61 alkalommal szólalt fel az üléseken.

A képviselőnek gyakran ellenszélben kell dolgoznia a térségért, mégis töretlen lelkesedéssel áll az új kihívások elé:

“Csak egyet ígérhetek a választókerületemben élőknek, amennyiben bizalmat szavaznak nekem: továbbra is a lakosság és a térség érdekeit képviselem a parlamentben, párthovatartozástól függetlenül. Számomra az „erőből” politizálás, fenyegetőzés pályázati pénzek megvonásával elfogadhatatlan.”

 

 

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: