Elmeorvosi átvilágításra kötelezné a Kormány tagjait a Jobbik

A Jobbik még egy átvilágítással szaporítaná, a kormánytagok átvilágítását: Jöhet a pszichés átvilágítás

A Jobbik a kormánytagok három pillérből álló, “D-típusú átvilágítását” szeretné elérni – közölte Vona Gábor pártelnök keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus tájékoztatása szerint az eddiginél szigorúbb nemzetbiztonsági átvilágítást, a családtagokra és a szűkebb környezetre kiterjesztett pénzügyi-vagyoni vizsgálatot és elmeorvosi vizsgálatot írna elő a kormány tagjainak.

Vona Gábor a mentális-pszichés alkalmassági vizsgálatra vonatkozóan pedig azt mondta:

azt évente vagy kétévente megújíttatnák arra hivatkozva, hogy az illetőnek megváltozhat a mentális helyzete és alkalmatlanná válhat a feladatellátásra.

Arra a kérdésre, hogy pártja hogyan szerepelne egy ilyen átvilágításon, azt felelte: olyan kormányt állítana össze, amely minden szempontból átmenne. Megjegyezte, 2004 óta vannak olyan érzései, hogy szükség lenne az elmeorvosi vizsgálatra, s ez az elmúlt időszakban tovább erősödött benne.
Vona Gábor javaslatát – amelyet a kodifikációt követően az Országgyűlésnek is benyújtanak – azzal indokolta, hogy a mindenkori kormányt semmilyen irányból ne lehessen zsarolni. Mint mondta, belpolitikai és nemzetközi indokok is alátámasztják a teszt szükségességét.
Értékelése szerint megromlott a belpolitika kapcsolata a társadalommal, a politika elveszítette hitelességét, s a “helyes rend” irányába tett erőfeszítések helyett az uralkodás, a lopás és a hazudozás jellemzi a kormányt.
A Jobbik elnöke kifejtette, hogy a nemzetbiztonsági vizsgálaton előírnák, hogy az illető semmiféle ügynöki tevékenységet nem folytathatott, megnéznék a különféle szolgálatokkal való kapcsolatát, az előző rendszerben végzett bármiféle nemzetbiztonsági múlt pedig kizáró okot jelentene.
Vizsgálnák a nemzetközi szervezetekkel, külföldi és hazai érdekcsoportokkal, pénzügyi körökkel fennálló kapcsolatot is – tette hozzá.
A pénzügyi pillérről szólva elmondta, hogy évente vagyonosodási vizsgálattal erősítenék meg az ellenőrzést, emellett megvizsgálnák a korábbi vállalkozói tevékenységet, korrupciógyanús eseteket.

Forrás: MTI.hu

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: