Betörőbandát kapott el a rendőrség

Miközben igyekeztek elhagyni a helyszínt a betörők, összefutottak a rendőrökkel.

A rendőrségre 2016. október 6-án hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy baleset történt Csajágon. A helyszínre tartó rendőrök útközben három fiatal férfira lettek figyelmesek, akik gyalogosan közlekedtek a település külterületén. Az igazoltatásuk során gyanúsan viselkedő férfiak a náluk lévő, részben női holmikkal, jelentős összegű készpénzzel és karórával nem tudtak elszámolni, így előállították őket a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra.

Az adatgyűjtés során az összetört gépkocsiról kiderült, hogy egy siófoki autókereskedésből tulajdonították el, ahol betörés is történt. Az onnan ellopott tárgyak egy része azonos volt a három férfinál talált tárgyakkal.

A pétfürdői H. Attila és D. Pál, valamint a mezőszentgyörgyi H. Csaba előzetes letartóztatásba kerültek.

Gyanúsítotti kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek, melyből kiderült, hogy több környező településen – Papkeszin, Pétfürdőn, Siófokon, Inotán, Királyszentistvánon- is hasonló bűncselekményeket követtek el.

Ősi település Polgármesteri Hivatalából betörés során D. Pál különböző kisgépeket, a 8-as számú főút munkálatainál egy-egy aknából nagyobb teljesítményű akkumulátorokat vitt magával. Az eltulajdonított tárgyak egy része megkerült a házkutatások során, és visszakapták a jogos tulajdonosok.

A három férfi ellen 7 rendbeli kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett, D. Pállal szemben további 5 rendbeli betöréses lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a balatonalmádi rendőrök a napokban lezárták. Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: