Ajkai iskolások jótékonykodtak

Nagy mennyiségű tartós élelmiszert gyűjtöttek a Katolikus Karitász felhívására az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola diákjai. Az intézmény diákjaira és pedagógusaira minden gyűjtésben számíthat a segélyszervezet, sok gyermeknek szerzett örömet a karácsony előtti cipősdoboz akcióban is.

Az adományt április hatodikán adták át Szijártó Lászlónak, a Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatójának. László atya köszönetet mondott mindazoknak, kik a nagyböjti felhívásukra adakoztak azért, hogy szebbé és gondtalanabbá tegyék a rászoruló nagycsaládosok, betegek, idősek ünnepeit és az azt követő időszakot. Elmondta, hogy a megyében több, mint 9 tonna élelmiszert gyűjtöttek, országosan pedig 160 tonnát. Várták az adományokat az egyház iskolákban, de néhány állami oktatási intézmény is csatlakozott, a plébániákon, és több bevásárlóközpontban. A csomagokat még húsvét előtt eljuttatják a rászorulókhoz.

Bakos Frigyes esperes, az iskola lelki vezetője megköszönte László atya szervező munkáját, és elmondta, örömmel fogadják őt mindig. Szijártó László Ajkán töltötte káplán éveit, és  a közösség hamar befogadta őt. Ma már Pápán szolgál a Szent Benedek plébánián,  de szeretettel gondolnak rá, és úgy érzik, ma is közéjük tartozik. László atya életének egy részét a karitatív munka tölti ki, tagja többek között a 700 éves Ordo Militaris Teutonicus lovagrendnek is.

–  Édesanyámmal mentünk vásárolni, de a zsebpénzemből vettem meg mindazt, amit behoztam az iskolába – válaszolta kérdésünkre Nagy Lili. – Tudom, hogy örömet szerzek ezzel, egy nehéz körülmények között élő családnak szebb lesz a húsvéti ünnepe.
A negyedik osztályos kislány lisztet, cukrot, étolajat, száraztésztát, babkonzervet ajánlott fel. Megtudtuk tőle, hogy családja is segíti a környezetükben élő szegény sorsúakat. Egy családot télen tűzifával támogattak.

Reiter István hitoktatótól megtudtuk, hogy közel 100 diák ajánlott fel tartós élelmiszert. A családok örömmel vesznek részt a jótékonysági akciókban, ugyanis ezzel odafigyelésre, együttérzésre, felelősségvállalásra nevelik a gyerekeket, amelyek számukra is fontosak.

Forrás: Önkormányzati Sajtószolgálat

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: