Hungarikum lett a tiszai halászlé

A tiszafüredi önkormányzat kezdeményezésére hungarikum lett a tiszai halászlé. A Hungarikum Bizottság március 21-én a hungarikumok sorába emelte a tiszai halászlé mellett az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutyafajtákat.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere az MTI-nek elmondta: büszke arra, hogy a tiszai halászlé tiszafüredi kezdeményezéssel bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe. Hozzátette: augusztus végéig 15 helyszínen több mint 40 program várja az érdeklődőket, amelyek közül kiemelte a Tiszafüredi Halas Napokat.

Tiszai halászlé készül a halászlé hungarikummá nyilvánítása alkalmából szervezett rendezvényen a Tiszafüredhez tartozó Tiszaörvényen 2017. április 7-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Facebook Comments
%d blogger ezt szereti: