Ünnepélyesen átadták a tapolcai Piac- és Vásárcsarnokot

Ünnepélyesen átadták a tapolcai Piac- és Vásárcsarnokot

A tapolcaiak régóta vártak a városközponti piac megújulására, ma végre az elmúlt fél éves munka eredményeképpen megnyitotta kapuit a modernizált vásárcsarnok.

Az „Egészséges Tapolca, Egészséges Gazdaság” program fő célja Tapolca és környékének agrárpiaci és gazdasági fejlődése, melynek fontos eleme volt a Piac és Vásárcsarnok külső-belső megújulása. Az önkormányzat sikeresen elnyert egy „Norvég Alap” finanszírozású pályázatot, így a város 5 százalékos önrésze mellett 95 százalék vissza nem térítendő támogatás segítette a fejlesztést.

A régi piaccsarnok épülete

A régi piac korszerűtlen, esztétikailag kifogásolható volt, így a modernizálás időszerűvé vált. A munkálatok 2016 októberében kezdődtek, és szerencsére a terveknek megfelelően sikerült 2017 áprilisig befejezni. A beruházás összesen 809.000 euróból valósult meg.

Ma délelőtt került sor a tapolcai Piac és Vásárcsarnok ünnepélyes átadására.

Ahogy a Tapolcai Újság Online is megírta, az átadási ünnepségen részt vett Rig Lajos a térség országgyűlési képviselője, Dobó Zoltán Tapolca polgármestere, Korponai Gergő a Miniszterelnökség Nemzetközi Együttműködési Programok Főosztályának osztályvezetője, Orbán Judit megyei fő falugazdász, Szencz Lajos a kivitelező SZ-L Bau kft. vezetője, a skandináv partnertelepülés,  a norvég Lillehammer küldöttsége és a további projektpartnerek képviselői is.

Dobó Zoltán polgármester köszönetet mondott, a környezettudatosság és fenntartható fejlődés fontosságára hívta fel a figyelmet, majd kifejezte reményét, miszerint pozitív hatással lesz az újítás a város és a térség gazdaságára.

Rig Lajos  országgyűlési képviselő is köszönetnyilvánítással kezdte, majd elmondta, hogy a sok segítő kéz mellett, sajnos egy nem várt esemény mögött megbújó ártó szándék is megnehezítette a dolgunkat, amit szerencsére sikerült a Parlament falai közt helyre hozni. Emellett sok sikert kívánt a helyi termelőknek, és örömét fejezte ki, hogy a város központja ezúton is tovább szépülhetett.

Nanna Egidius, Lillahammer város stratégiai, tervezési és fejlesztési igazgatója szerint a gazdaság és a környezetvédelem szempontjából is jelentős a beruházás, valamint az egészségtudatos táplálkozás fontosságára is kitért.

A piac jelképes kulcsát ezután Szencz Lajos az SZ-L Bau ügyvezető igazgatója átadta Dobó Zoltánnak, majd partnereikkel közösen átvágták az avatószalagot.

Ezt követően ünnepélyes faültetésre, majd a piac megtekintésére, bejárására került sor.

A további képekért kattintson ide:

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: