Tehetségeket keres a Hanghullám Ajkán

Tehetségeket keres a Hanghullám Ajkán

Lehetőséget kaptak a térség tehetségei, hogy megmutassák magukat a Hanghullám II. tehetségkutató verseny márciusi elődöntőin. Az 5 fős szakmai zsűri (Abaházi Csaba, Beck Zoltán, Szücs Krisztián, Kiss Kamilka, Szászik Melinda) előtt adhatták elő a versenyzők produkciójukat ének, zene, illetve együttes kategóriákban.

A 2014-ben jelent meg a Hanghullám nevezetű tehetségkutató MésA Rendezvényszervező Iroda és az Euromédia Hangstúdió és Kiadó szervezésében, amely először Sümegen kereste a vállalkozó kedvű énekes- és zenészpalántákat. A színvonalas produkciók és a profi szervezés hatására hamar népszerűségre tett szert a verseny. Ennek folytatásaként 2017-ben megszervezésre kerül a Hanghullám II. Ajkán, melynek elődöntői márciusban lezajlottak. A tehetségkutató célja, hogy felhívja a figyelmet a helyi tehetségekre, felkarolja a kiváló énekeseket, zenészeket.

Nagy volt az érdeklődés a márciusban megrendezett elődöntőkre, így azt két időpontban tartották meg, március 5-én, illetve március 12-én. Helyszínként a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ szolgált, de sokan online követték az eseményeket az Ajkai szó facebook oldalán. Változatos stílusú, lehengerlő előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők. A szervezés is nagyban hozzájárult az egész délután tartó program magas színvonalához, profi fénytechnika és műsorvezetés várta a megjelenteket.

A rendezvénysorozatot Schwartz Béla polgármester nyitotta meg. Elárulta, hogy a győztes 300.000 forinttal gazdagodik Ajka Város Önkormányzatának felajánlásából. Ezután a számtalan támogató bemutatása következett. Míg az első elődöntő az egyéni énekeseké volt, addig a második elődöntőben főleg az együttesek kaptak helyet. A versenyzők minden korosztályból képviseltették magukat.

A versenyszámok után a zsűri nehéz helyzetben volt, de ki kellett választani a szerencséseket, akikkel ismét találkozhatunk az április 2-án megrendezésre kerülő középdöntőben.

Továbbjutók: Majercsik Lili (Budapest), Bolla László (Zalaszántó), Hidasi Réka (Ajka), Taylor Sol Nadia Alina (Budapest), Zab Johanna (Balatonalmádi), Sebestyén Ivett (Szentantalfa), Hirschl Laura (Herend), Gráncsa Ferenc (Székelykeresztúr), Gubicza Roland (Pápasalamon), Oláh Brigitta (Ózd), Arany Tímea (Veszprém), Ignácz Péter (Pécs), Tóth Tünde (Gecse), Fogl Noémi (Szombathely), Solymosi Péter (Sáska), Oláh Szandra (Nógrádszakál), Faluvégi Fanni (Budapest), Víg Orsolya (Heves), Kutasi Lili (Budapest), Kollár Szilvia (Budapest), Decsi Richárd (Csurgó), Mihálydeák Annamária (Székelykeresztúr), Schvéder Levente (Herend), Sinka Tünde (Gyál), Dávid Eszter (Devecser), Hangadók (Ajka), Vesztergom Péter (Szombathely), Tulok Mátyás (Budapest), BadisOn (Tapolca), Ajka Rock Band (Ajka), Rajbizli zenekar (Ajka), Iván Anna & Szűcs Tamás (Sümeg-Ajka), Mörpava (Budapest)

 

Az alábbi lejátszási listákon megnézheti számos versenyző előadásait:

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: