Katasztrofális útszakasz Tapolca és Nyirád között

Katasztrofális a Tapolca-Nyirád közti útszakasz állapota, a panaszok egyre csak szaporodnak, mégsincs pénz a felújításra. Sajnos nem egyedi jelenség a térségben és az országban.

Az út rossz állapotú, teli kátyúkkal és 40-es táblákkal, amelyek nagyban megnehezítik a környéken élők mindennapjait.

Rig Lajos országgyűlési képviselőnk hívta fel a figyelmet a régóta fennálló problémára a közelmúltban közösségi oldalán. A képviselő szerint az út katasztrofális állapota a mentők szempontjából is hatalmas problémát jelent, hiszen a tapolcai Deák Jenő Kórház megcsonkításával a mentőknek Tapolcáról az ajkai Magyar Imre Kórházba ezen az úton kell a betegeket szállítaniuk. Rig Lajos írásbeli kérdéssel fordult Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez, melyben arról érdeklődött, hogy számíthatnak-e a környéken élők a kormányzat segítségére az út felújítása kapcsán. Sajnos nem érkezett megnyugtató válasz, a kormány a következő 1-2 évben nem fog forrást biztosítani a felújításra.

Megkeresésünkre Rig Lajos a következőket mondta:

“Az ügy megoldása érdekében megkerestem a nemzeti fejlesztési minisztert és a közútkezelőt is. Sajnos a felújításhoz a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elrendelése szükséges, amire úgy néz ki az elkövetkező pár évben nem kerül sor. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. válasza alapján az út felújításának becsült összege 2,7 milliárd forint. A fejlesztés nagy segítség lenne a környéken élőknek, és a tapolcai kórház aktív ágyainak megszüntetése következtében megnövekedett mentőforgalom sem kényszerülne végigdöcögni a betegekkel ilyen katasztrofális útszakaszon.

A szükséges forrásra költségvetési módosító javaslatot fogok benyújtani a Parlamentnek, sajnos azonban tudjuk, hogy arra van pénz, amire a kormány költeni akar…”

A facebook kommentelők is panaszuknak adtak hangot, volt aki éppen hogy megúszta a balesetet, volt aki defektet kapott, de legtöbben még több ehhez hasonló rossz állapotú útra hívták fel a figyelmet.

 

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: