Legyen vége a tipródásnak: Az OMSZ főigazgatói pályázatáról kérdez a Jobbik

“Min tipródik még Balog Zoltán”?

-kérdezi a Jobbik, és ezzel arra utal, hogy több mint egy hete várja a nyilvánosság, hogy az Országos Mentőszolgálat főigazgatói pályázatának meglegyen az eredményhirdetése.

Már több mint egy hete eredménye kellene, hogy legyen az Országos Mentőszolgálat főigazgatói posztjára kiírt pályázatnak. Már több mint egy hete tudnia kellene nemcsak az ország lakosainak, de ami még fontosabb, a mentőszolgálat dolgozóinak is, hogy ki lesz a vezetője a szervezetnek 2017-ben. A minisztérium a 253 mentőállomáson szolgáló közel 7800 dolgozóban fokozza napról napra a bizonytalanságot azzal, hogy sokadjára is képtelen dönteni a főigazgató személyéről. -folytatta a nemzeti néppárt közleménye.

Üzenjük Balog Zoltánnak, döntsön végre és hagyja abba az időhúzást. A mentőszolgálat által évente ellátott 1,1 millió beteget nem szabad a felelőtlen tétovázással további veszélyeknek kitenni, és nem szabad a soha nem látott egységet mutató dolgozók körében a bizonytalanságot növelni.

 

Az egészségügy nem PISA-teszt, itt nincs pótvizsga, nem lehet újból nekifutni a problémák megoldásának. Azonnali és felelős döntésekre van szükség. Ha ezt Balog Zoltán nem tudja megcselekedni, akkor nemcsak oktatáspolitikájának csődje, hanem az egészségügyben mutatott kritikán aluli teljesítménye miatt is le kell mondania.

Egy Jobbik-kormány alatt ilyen kártékony időhúzás soha sem fog előfordulni, mert a nemzeti néppárt együttérez a mentőszolgálat dolgozóival és megbecsüli munkájukat. -zárják soraikat Lukács László György és Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselők, akik a közleményt jegyzik.

És ami az ügy mögött van…

A Jobbik, azért érdeklődik az ügyben, mert a Mentőszolgálat körül olyan állapotok alakultak ki, a jelenlegi (képünkön) Főigazgató személyével kapcsolatosan, amelyek okot adtak az újrapályáztatásra. A pályázatok beérkeztek, de a jelek szerint a humán tárca és annak élén Balog Zoltán miniszter képtelen dönteni róla.

Információink szerint a dolgozók nagy része egységes abban,hogy a jelenlegi igazgató Máté Gábor remekül végzi a munkáját, és meg vannak győződve, hogy egy erős a kormánypárton belüli vonal akarja elmozdítani a jelenlegi vezetőt.

Máté Gábor megbízott főigazgató a mentősök budapesti, Markó utcai központjában Reviczky Zsolt / Népszabadság

Máté Gábor megbízott főigazgató a mentősök budapesti, Markó utcai központjában
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Forrás: MTI.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: