Visszafelé sült el az ózdi jobbikos polgármester kikezdése

Riz Gábor besült: Sokat akar a szarka…

Sokat akar a szarka, nem bírja a farka…tartja a mondás.

Nos, valami ilyen történt Riz Gábor (Fidesz) országgyűlési képviselővel a mai napon. A képviselő  a mai parlamenti ülésnapon egy szóbeli kérdéssel fordult Janiczak Dávid tiszteletdíjával és bevételeivel kapcsolatosan saját Miniszteréhez melyben a polgármester javadalmazását kérte számon.

Ritkán beszél Ózdról Riz

Riz hosszasan érvelt Janiczak “álláshalmozása ellen” hozzászólásában.

Érdekes tény, hogyha valaki végigböngészi az országgyűlési naplót, feltűnő lehet, hogy Riz Gábor Levente felszólalásában milyen keveset hangzott el eddig 6 éves munkája alatt Ózd neve, most mégis Ózdról és a polgármesterről beszélt.

Riz_Gabor_576x356

Úgy tűnik nem csak nagy feladatot, hanem nehéz feladatot is vállalt el, illetve olyat, ami úgy tűnik nem is igazán állt jól neki.

Mert , ahogyan erre a mai ülésnapon egy pár perccel később fény derült Riznek is van érdekes ügye, ha közpénzekről van szó. Erről beszélt Szilágyi György a Jobbik országgyűlési képviselője, azonnali kérdése során.

A trükkös 8 milliós közbeszerzési értékhatár a probléma

Szilágyi György felszólalásában, felvezetésként beszélt arról, hogy a közbeszerzési szabályok kiskapuját kihasználva egyre gyakrabban találni olyan szerződéseket, amelyeket 7.900.000 Ft értékben kötnek, hogy nem lépje át a 8.000.000 Ft-os határt a beszerzés, mert akkor már nem kell megjelentetni a Közbeszerzési Értesítőben a beszerzést, a szerződést, így homályban tartható a szennyes.

Szilágyi György Jobbikos képviselő

Szilágyi György Jobbikos képviselő

Fel is hozott egy példát, Riz Gáborra hangolva:

Riz Gábor cége az OKT-FORM Bt beszámolóiban érdekesen alakulnak a számok. Egyes években szinte nulla a cég eredménye, tehát megbízása nem is volt, míg máskor például 2012-ben az említett 7.900.000, 2014-ben pedig – ne feledjük, választások év volt, tehát minden forint számít – 7.995.000 forint eredménnyel zárt, másképpen fogalmazva az adófizetők pénzéből maximális hasznot hajtott magának

Lyuk lehet Riz vagyonnyilatkozatában?

Majd folytatta a képviselő: Riz Gábor, aki az ózdi polgármester 21 éves, 640 ezer forintért vásárolt, Riz Gábor szavaival élve “luxusautója” miatt aggódik minden utcasarkon, arra sem adott még választ, hogy felveszi -e  a miniszteri biztosi pozícióhoz dukáló helyettes államtitkári fizetését? Mert ha igen ez miért nem szerepel az országgyűlési képviselő Riz Gábor vagyonnyilatkozatában.

Balassagyarmaton is csurrant-cseppent Riznek

Még egy érdekes ügy fűződik a pénzügyek után érdeklődő Fideszes képviselő körül: Balassagyarmat városa, szocialista kormányzás alatt, 2009. július 10-én nettó 9.916.667.- forint értékű megbízási szerződést kötött OKT-FORM Gazdasági Tanácsadó és Oktató Betéti Társasággal, melynek ez idő tájt a cégjegyzésre jogosult beltagja Riz Gábor volt. A megbízás a balassagyarmati Kiss Árpád Általános Iskola tornaterem építésével összefüggő projektmenedzsment tevékenység ellátására irányult.

Ez azért is érdekes összegű projektmenedzselési megbízás, mert önmagában az egész beruházás 255 millió forint értékű volt, így a szokásos összeghez képest elég nagynak tűnik a megbízás nagysága.

A Jobbikos véleménye Riz céges ügyeiről

Szilágyi György a jobbik korrupció ellenes kampányának vezetője elmondta, véleménye szerint az ilyen gazdálkodás eleve felveti a tisztességtelenség, az etikátlanság, az erkölcstelenség, sőt mi több a korrupció gyanúját és arra várja a Miniszterelnökség válaszát, hogy Riz Gábor említett bevételei mögött pontosan milyen megbízások állnak?

Illetve, hogy elfogadhatónak tartja-e a közpénzek védelmére hivatott árverseny ilyen módon történő kijátszását?

Amennyiben valóban közpénzből hízik Riz Gábor cége, indokoltnak tarja-e az egyes kifizetések törvényességének teljes körű kivizsgálását?

Nézze meg nálunk a jobbikos képviselő felszólalását:

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: