Rig Lajos: a 21. században elfogadhatatlan a mentők illetmények kifizetési káosza

A Jobbik tapolcai országgyűlési képviselője, Rig Lajos tartott ma Veszprémben sajtótájékoztatót a pártja által meghirdetett Valódi Nemzeti Konzultációról, annak okairól és céljairól.

A konzultáció körülményeinek ismertetése közben Rig kitért a mentő dolgozókat érintő utóbbi hónapokban nehézségekre, így a bérek rendszeres csúszására vagy rosszabb esetben azok elmaradásra.   

A képviselő kiemelte a nemzeti konzultációval összefüggésben, hogy az egészségügyben például olyan rossz és akut helyzetek vannak, mint a mentődolgozók bérének elmaradása, amely egy november óta tartó illetménykifizetési probléma.  A képviselő álláspontja szerint a Magyar Államkincstár (továbbiakban: MÁK) új informatikai rendszerének bevezetése azt eredményezte, hogy a megye több mentőállomásán ismét nem kapták meg időben a bérüket a dolgozók, holott a rendszerre és az átállásra volt elég idő, ezért elfogadhatatlan a több hónap utáni folyamatos rossz és a dolgozóknak hátrányos működés az Államkincstárnál.

Rig veszprém 2

Mint mondta, ezek – azaz a dolgozói illetmények kifizetésének csúszása, vagy csak részben kifizetése –  a 21. században tarthatatlanok, ezért a Jobbik 2016-ban valódi nemzeti konzultációt fog kezdeményezni az egészségügy, az oktatás és a korrupció témájában. Érdemi kérdésekben, érdemi problémákról kívánjuk megkérdezni a magyar társadalom tagjainak véleményét.

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: