Fókuszban az egészségügy: Rig Lajos az év emberével fórumozott Komlón

Fókuszban az egészségügy: Rig Lajos az év emberével fórumozott Komlón

A 2015-ös Év Emberének választott Sándor Mária , a fekete pólós ápolónői mozgalom vezetője és ikonikus alakja, tartott lakossági fórumot a Baranya megyei Komlón 2016. január 12-én kedden este a komlói Hotel Béke Szigetben.

Komló3

A rendezvényt megelőzően a Komlói Városházatérnél a piros lámpáknál araszoló autósok már 15.00 -tól találkozhattak Sándor Máriával és társaival, akik egy nagy molinóval és szórólapjaikkal hívták fel mindenki figyelmét a rendezvényre és az egészségügy általuk legfontosabb hiányosságira.-számolt be a Baranya.Ma hírportál a tegnapi eseményről.

IMG_2929

A fórumon Rig Lajos leszögezte, hogy most nem politikusként, hanem mint 22 éves tapasztalattal rendelkező kollégaként kíván felszólalni, hiszen egészen a múlt évig műtős asszisztens és mentő dolgozó volt. Kiemelte, hogy tudja milyen nehéz helyzetben van Komló és lakossága, mert a tapolcai Kórház ugyanezt a lejtmenetet élte meg, melynek során sorozatosan vették el a lakosság biztonságát szolgáló gyógyító tevékenységeket, egész addig a pontig, amikor már a lakosoknak kellett a sarkunkra állniuk és megvédeniük a Kórházat a teljes leépítéstől. Elmondta:Komló és megérdemelné, hogy a régi kiváló szakmáit visszakapja a Kórház és a lakosság ezáltal kényelmesebben és biztonságosabban élhetne.

Komló6

 

A tapolcai körzet egyéni képviselője elmondta, hogy a “fekete ruhás mozgalom” kezdete óta tartja személyesen is a kapcsolatot Sándor Máriával, sőt ahol tud segít az álláspontjuk megjelenésében. Emlékeztettet mindenkit rá, hogy ilyen volt, amikor a megalázóan kicsi béremelésre hívta fel a figyelmét a Kormánynak, úgy hogy Sándor Máriával közösen gyűjtöttek bérpapírokat a dolgozóktól, hogy alátámasszák, hogy a dolgozók többségének csupán csak 1500 Ft körül havi emelést jelentett a Kormány által mindenkit nagymértékben érintőként emlegetett béremelése.

Komló4

A fórumon részt vett és fel is szólalt még Nagy Bandó András humorista és Dr. Lukács László György a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Forrás és képek: Baranya.ma

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: