a

Ekkor tegye ki a karácsonyfát- szállítási menetrend Tapolcán

Bár még alig múlt el Karácsony, mégis jó ha gondol arra, mikor és hogyan tud megszabadulni a karácsonyi díszektől mentesített fenyőfájától. A térségi szolgáltató az alábbi menetrend szerint viszi el a fenyőhulladékot.

Az NHSZ Tapolca Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint Tapolcán a fenyőfahulladék szervezett gyűjtése és elszállítása 2016. január 6-7-8. napokon történik, pótnap január 15-e.

A fenyőfát a családi házas ingatlantulajdonosok az ingatlan elé, a társasházakban lakók a társasházak gyűjtőkonténerei mellé helyezhetik ki elszállításra. A közszolgáltató tájékoztatása szerint a fenyőfahulladék gyűjtése csak a megadott gyűjtési napokon történik, január 15-ét követően már csak térítés ellenében szállítják el.

Bővebb információ található 2016. január 4-étől a közszolgáltató honlapján.

Ezúton kéri Dobó Zoltán Tapolca Polgármestere a Tisztelt Lakosságot, hogy a hulladékká vált fenyőfáikat időben és rendezetten helyezzék ki a közterületekre.

Fontos hangsúlyozni:

A kidobott fenyőt lehetőség szerint minden dísztől szabadítsuk meg, ne hagyjuk rajta a kibontott szaloncukor csomagolást vagy az ágakra rákötözött masnikat. Mindez az újrahasznosítás miatt fontos szempont, hiszen a karácsonyfákat begyűjtés után összeaprítják.

Aki, otthon szeretné a megunt fát kazánjában “hasznosítani” jó ha tudja, hogy a fenyő nem éppen a legjobb és a kályhának a leghasznosabb tüzelőanyag, hiszen a fa nem elég száraz még, így sok energia kerül ráfordításra el arra, hogy az alig szikkadt fenyő víztartalma távozzon, ezáltal romlik a fűtés hatásfoka.

Forrás: Tapolca.hu

Kép: duol.hu

 

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: