Ezt kell tudni az új tapolcai parkolójegy automatákról

Tapolcán 1999-ben indult meg a fizető parkolás és mindezidáig ezek a kezdetkor telepített készülékek “szolgálták” ki a lakosokat.  Az eltelt 16 évben érthető, hogy már elavulttá váltak, így ennek megfelelően az üzemeltető tulajdonosa, Tapolca Város Önkormányzat Képviselő-Testületének döntése értelmében a  Tapolcai Városgazdálkodási Kft. megkezdte az parkolójegy automata állomány korszerűsítését.

Ennek keretében december hónapban lecserélésre kerülnek a I. díjövezetben (piros zóna) található automaták. –tájékoztatta a médiát Tapolcai Városgazdálkodási Kft.

A régi automaták leszerelése és az újak telepítésének előkészítése 2015. december 7-én kezdődik meg. Ettől a naptól az I. díjövezetben (piros zóna) a parkolás díjmentes lesz.

tapolcaparkolás

Az új automaták üzembe helyezése 2015. december 14-én történik meg és a következő napon már indul a teszt időszak, amely időponttól újból parkolási díjat kell fizetni. A teszt időszakban az automatából kedvezményesen lehet jegyet vásárolni, amely azt jelenti, hogy az első 30 perc parkolási díja 20Ft lesz és a fél óra utáni időszakban a rendeletben meghatározott 260 Ft/óra. Készpénz fizetéses jegyvásárlás esetén a korábbiakhoz hasonlóan most is lehetőség lesz a bedobott összeg korrigálására, így ha az ügyfél csak nagyobb címletű érmével rendelkezik, akkor mód van a parkolási idő csökkentésére és a különbözetet az automata visszaadja.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a korábbi évekhez hasonlóan a karácsonyi időszakban, 2015. december 24. – 2015. január 2-ig a parkolás az egész város területén díjtalan lesz.

Forrás: Tapolca Város Honlapja

Fotó: Internet/Google StreetView

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: