Több tízezren nem jutottak az egészségügyben bérükhöz

Adminisztratív okok miatt nem kapta meg időben juttatását az egészségügyi dolgozók egy része, hétfőn ugyanakkor mindenkinek elutalták a fizetését – közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) az MTI-vel.

 

 

A Népszabadság hétfői számában írt arról, hogy több tízezer egészségügyi dolgozó – főként a részmunkaidőben, szerződéssel, nyugdíj mellett foglalkoztatott ápolók, mentő szakdolgozók – nem kapott időben bért.
Az ÁEEK közleményében azt írta: sajnálattal értesültek arról, hogy az egészségügyi intézményekben részmunkaidőben és félállásban dolgozó munkatársak egy része késedelemmel kapta meg a juttatását. Ennek viszont – mint kiemelték – nem pénzügyi, hanem adminisztratív oka volt. A Magyar Államkincstár (MÁK) központosított illetmény-számfejtő rendszerre váltott és az informatikai átállás miatt a rendszer átmenetileg – november 5. és 16. között – nem működött.
Ugyanakkor kiemelték: “erről, és ennek következményéről a kifizetések esetlegesen várható késedelméről azonban az intézmények főigazgatói levélben, előre értesítették az érintett munkatársakat”.
A központ közleményében kitért arra is, hogy a “sajtóban megjelent hírrel ellentétben a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben az összes munkatárs időben megkapta az őt megillető járandóságát”. A Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ pedig hétfőn minden szerződéssel foglalkoztatott dolgozójának elutalta a fizetését – tették hozzá.
Az ÁEEK megjegyezte: a MÁK-ban az új rendszerre való átállás egyszeri alkalom volt, így bíznak abban, hogy “emiatt a későbbiekben nem fordul elő hasonló adminisztratív fennakadás” – informált az MTI.

Forrás: MTI/ Videk.Ma

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: