Rendőrségi közlemény a mai Magyarország -Norvégia pótselejtezőt érintően

A rendőrség felülvizsgálta a 2015. november 15-én megrendezésre kerülő Magyarország-Norvégia Európa bajnoki labdarúgó pótselejtező mérkőzés biztosítási tervét.

A Párizsban 2015. november 13-án történt terrortámadás sorozatra tekintettel – egyeztetve a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és az Union of European Football Associations (UEFA) szakembereivel – a rendőrség a szubjektív biztonságérzet megőrzése érdekében az eredeti biztosítási tervben foglaltakat meghaladó fokozott közterületi jelenlétet biztosít a szurkolók érkezési és távozási útvonalán. A rendezvényt megelőzően a mérkőzés helyszínét tűzszerészek vizsgálják át, a Budapest IX., Üllői út 129. szám alatti stadion (Groupama Aréna) környékét a rendőrség folyamatosan tűzszerész járőrszolgálattal is biztosítja.

Az MLSZ döntése szerint a kapunyitás időpontja megváltozott, azt a szervező előbbre hozta 2015. november 15-én 18 óra 15 perc időpontra. A rendőrség ezért kéri a rendezvényre érkező szurkolókat, hogy időben induljanak el, mert a beléptetéskor – a rendező által bevezetett intézkedések miatt – alaposabb ruházat és csomagátvizsgálás történik majd.

A rendőrség a megerősített biztonsági intézkedések végrehajtása során számít a szurkolók együttműködésére, támogatására, egyben kéri, hogy a rendőrség munkatársainak iránymutatásait, tanácsait maradéktalanul vegyék figyelembe – tudatta az ORFK Kommunikációs Szolgálat.

Indexfotónkon a Nagyerdei (debreceni) stadion látható. Fotó: Bodnár Csaba/Vidék.MA

Forrás: Vidék.Ma

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: