Amerikai szenátora lett a sümegi közösségi főiskolának

Michael Nobel orvosprofesszor a sümegi közösségi főiskola szenátora lett

2015. november 2-án délelőtt a budapesti Andrássy Egyetem dísztermében az alapítók képviseletében Végh László, Sümeg város polgármestere  és Kertész-Bakos Ferenc, a John Henry Newman Felsőoktatási Képzési Központ kutatóprofesszora ünnepélyes keretek között átadták Michael Nobelnek a sümegi közösségi főiskola szenátori oklevelét.
Mindketten örömüket fejezték ki, hogy a történelmi Nobel család képviselője,  a neves orvosprofesszor elfogadta a főiskola felkérését és a szenátus  első kinevezett tagja lett.
A sümegi John Henry Newman Felsőoktatási Képzési Központ sikeres nemzetközi felsőoktatási példák alapján hozza létre társadalmi szenátusát. A társadalmi, politikai és egyházi vezetők, államilag kitüntetett művészek és sportolók, valamint akadémikusok és professzorok által alkotott társadalmi szenátus meghatározott rendszerességgel (legalább minden szemeszterben egyszer) ülésezik majd. Határozatait ajánlásokként köteles mérlegelni az intézmény minden vezető tisztviselője, oktatója, kutatója.
A sümegi közösségi főiskola szenátusa az intézmény társadalmi presztízsét megtestesítő legmagasabb szintű tanácsadó és döntés-előkészítő testület lesz. Feladatai közé tartozik· a jószolgálati tevékenység koordinációja, az etikai kódex megalkotása és betartásának felügyelete,  a felsőoktatási intézmény szolgáltatási körének, stratégiai irányainak meghatározása.
A szenátorok kinevezési okmányuk birtokában jószolgálati képviselőként szabad döntésük alapján megjelenhetnek hazai és külföldi művészeti, közéleti, tudományos, sport, valamint egyéb civil rendezvényeken a felsőoktatási központ társadalmi képviseletében. A kinevezési okmány átvételének napjától kezdődően a kinevezettek konzultációs joggal bármikor szabadon részt vehetnek a felsőoktatási központ rendezvényein, tanóráin és értekezletein, valamint egyéb társadalmi rendezvényeken.

Forrás és kép: MTI.hu/ Jovoegyetem.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: