Fotó: hir24.hu

Rig: Komoly közegészségügyi kockázata van a bevándorlóknak, a Kormány pedig nem tesz semmit

Rig: Komoly közegészségügyi kockázata van a bevándorlóknak, a Kormány pedig nem tesz semmit

A mai napon a bevándorlás volt terítéken az Országgyűlésben, amelynek keretében parázs viták zajlottak. Rig Lajos térségünk országgyűlési képviselője a bevándorlók közegészségügyi veszélyeivel kapcsolatban interpellálta az illetékes Minisztert.

Rig felhívta a figyelmet, hogy sok bevándorló van akikről még a személyazonosságát sem tudjuk, nem hogy az egészségügyi állapotukat. Nem tudjuk részesült -e oltásokban, nem tudjuk egyáltalán milyen  általános egészségügyi állapotban vannak.

Kiemelte alig pár százaléka részesül bármilyen orvosi ellenőrzésben, szűrésben. Ráadásul olyan betegségeket hordoznak, amelyek itthon már nincsenek jelen, vagy sohasem voltak itthon.

Álláspontja szerint a bevándorlók tömege közegészségügyi biztonságot veszélyeztetnek, és a Kormány nem tett meg a szükséges lépéseket.

Rig szerint a Kormány nem hajlandó igazi megoldásokra közegészségügyi területen,hanem húzza az időt,amelynek következménye komoly járványos megbetegedések elterjedése is lehet.

Rétvári Bence államtitkár válaszában a szerény Kormányzati számokat mondta el, amelyben lényegében elismerte, hogy kevés eszköze van a Kormánynak a közegészségügyi kockázat csökkentésében.

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: