A tapolcai Kórház épületének megvédése érdekében előláncra hívnak mindenkit

A tapolcai Kórház épületének megvédése érdekében előláncra hívnak mindenkit

Az állam bontaná, az önkormányzat helyette hasznosítaná!

SÜRGŐS FELHÍVÁS: mindenki segítsen, aki tud! A mai napon kifejezett kérésünk ellenére elkezdték lebontani a kórház területén lévő épületet, amelyet – ahogy korábban több fórumon is jeleztük – hasznosítani tudna az önkormányzat a város számára. Ezt most ÉLŐLÁNCCAL szeretnénk megakadályozni, azt kérem, hogy aki tud, segítsen és jöjjön azonnal a helyszínre! Akadályozzuk meg együtt az öncélú, magánérdekeket szolgáló rombolást!! – írja Dobó Zoltán Polgármester 

Az épületet pár évvel ezelőtt újította fel a kórházat akkor üzemeltető gazdasági társaság, állapota jó, ezért lebontása indokolatlan. Az épület becsült értéke mintegy 100 millió forintra teszik. 

Kórházbontás2

A tervek szerint az önkormányzat egy új központi irodának tartaná meg az ingatlant, amely a Polgármester szerint kiválóan alkalmas lenne a család és gyermekjóléti szolgálat, járási gyermekjóléti központ, szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás egy helyszínen való elhelyezésére. Ebben az új központi irodában – amelyet most el kívánnak bontani – megvalósulhatna a megfelelő munkakörülmények biztosítása a szociális ágazatban.

A bontás megkezdése előtt így nézett ki az épület:

Kórház bontás3

Forrás: Facebook.com

 

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: