Magyarok fogják segíteni az ugandai kórházat

Magyarok fogják segíteni az ugandai kórházat

A Magyar-Afrika Társaság (AHU) és a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktató Kórház (MISEK) megállapodást köt az Ugandában épülő egészségügyi központ felszerelésére, működtetésének segítésére.

Magyarország szerepet vállal az afrikai térség egészségügyi problémáinak kezelésében és a felzárkóztatásban. Ennek keretében az AHU egészségügyi központot épít Ugandában, mely központ felszerelésére és működtetésének segítésére a Miskolci Semmelweis Kórházzal együttműködési megállapodást köt.
E megállapodás keretében a MISEK, rendelkezésre bocsájtja azokat a szükséges orvosi műszereket, ápolási eszközöket, bútorzatot, amelyekkel az egészségügyi központ alkalmassá tehető a gyógyító munkára. Minderre az ad lehetőséget, hogy az elmúlt évek átszervezései, osztály összevonásai jelentős raktárkészletet eredményeztek, olyan eszközökből, melyek jó állapotúak, a betegellátás során problémamentesen használhatóak.

Uganda-Kórház-1-illusztráció

Az együttműködés lehetővé teszi, hogy a MISEK szakdolgozói, orvosai is vállalhassanak karitatív munkát az egészségügyi központban, amit az intézmény lehetséges eszközeivel támogatni fog. Egyúttal felkínálja az ugandai orvos kollegák részére magyarországi szakmai gyakorlat lehetőségét is.
Az AHU és a MISEK együttműködési megállapodásának ünnepélyes aláírására pénteken kerül sor, ahol a MISEK képviseletében Dr. Pap Tibor orvosigazgató, az AHU képviseletében Balogh Sándor elnök és Raymond Irambo főtitkár tájékoztatja a sajtó képviselőit az együttműködés részleteiről. – zárul az Afrikai Magyar Egyesület MTI-hez eljuttatott közleménye.
További infó: www.ahu.hu

Forrás: MTI.hu / Vidék.ma 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: