Jókora özönvíz lepte el Tapolcát – képekkel

Jókora özönvíz lepte el Tapolcát – Mutatjuk a tapolcai képeket

A vihar Tapolca és annak vonzáskörzetében csapott le, délután háromkor. A legtöbbször a Vajda János, Kossuth Lajos, Toldi és a Radnóti utcában kellett beavatkozni a badacsonytomaji, ajkai, keszthelyi hivatásos és a tapolcai önkormányzati tűzoltóknak. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék számos pincét, garázst öntött el, néhol másfél- két méter magasan állt a víz.Tegnap délután fél háromkor narancs, azaz másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az Ajkai, a Balatonfüredi, a Balatonalmádi, a Sümegi, a Tapolcai, a Várpalotai, és a Veszprémi Járások területére, intenzív zápor és zivatar veszélye miatt. Röviddel három óra után el is érte a vihar Veszprém megyét, mellyel kapcsolatban majd negyven káresethez riasztották a tűzoltókat.

A hivatásos és önkormányzati tűzoltók munkáját a Tapolcai Járási Mentőcsoport tagszervezete, az Ábrahámhegyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Bakony Mentőcsoport tagja, a Csabrendek Község Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület is támogatta.
Homokzsákokkal kellett védekezni Tapolcán a polgármesteri hivatalnál, később pedig Alsóörsön egy étterem épületét kellett bevédeni a jelentős mennyiségű csapadék víztől.

A vihar elvonulásával a jelzések száma is csökkent, azonban a pincékből és garázsokból még éjszaka is szivattyúzták a vizet a tűzoltók. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. –közölte a BM megyei Katasztrófavédelme

özönvízaug171 özönvízaug172 özönvízaug173

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: