Jobbik: Közegészségügyileg veszélyesek a tranzitzónák!

Jobbik: Közegészségügyileg veszélyesek a tranzitzónák!

Tranzitzónák helyett valódi megoldásokat!

Budapest főpolgármestere egy ma reggeli televíziós interjúban beismerte, amit a Jobbik már a kezdetektől fogva látott: a pályaudvaroknál kialakított tranzitzónáknak semmi értelme. A Jobbik támogatja Tarlós Istvánnak a jelenlegi tranzitzónák megszüntetésével kapcsolatos felvetését, mert ez a budapestiek érdeke.

Immáron tehát nyilvánvalóvá vált, hogy a főváros vezetése felesleges és értelmetlen intézkedésekre herdálta el a közpénzt. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy a tranzitzónák kialakítása mennyibe került a budapestieknek, ugyanis Pető György, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetője korábban kimondta, hogy ezeket a gyakorlatban egyébként ideiglenes menekülttáborként funkcionáló tranzitzónákat az adófizetők pénzén alakították ki.

Tarlós István rossz tanácsadókra hallgatott a tranzitzónák létesítésekor. Mi azt kérjük tőle, hogy most hallja meg a Jobbik tanácsát is. Azt javasoljuk, hogy mielőbb jöjjön létre a Budapesti Bevándorlásügyi Válságstáb, ahol közösen próbáljuk meg a legjobb megoldásokat megtalálni a helyzet kezelésére.

Budapest nem lehet menekülttábor! Állandó vagy ideiglenes menekülttáborok, tranzitzónák kizárólag lakott területen kívül és zárttá tett formában jöhessenek létre, a lehető legkisebb környezeti terhelést okozva. Ahogy a hajléktanok, úgy a migránsok se élhessenek életvitelszerűen Budapest forgalmas közterületein. A város szívében létrehozott ideiglenes menekülttáborok komoly közegészségügyi kockázatot is jelentenek, éppen ezért lakott területen kívül a helyük- tudatta az MTI-vel Tokody Marcell a Jobbik Fővárosi Önkormányzati képviselője

Forrás: MTI.hu

Fotó: Béli Balázs/Alfahir

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: