Dobó Zoltán a Lánchíd rádiónak: Az időközi választás tétje, hogy megyünk-e tovább a megkezdett úton

Dobó Zoltán a Lánchíd rádiónak: Az időközi választás tétje, hogy megyünk-e tovább a megkezdett úton

A Lánchíd Rádióban beszélt Tapolca polgármestere Dobó Zoltán a város múltbeli eseményeiről, a jelenről és a jövő lehetőségeiről, fejlesztésekről.

Folytatódik -e a megkezdett romeltakarítás?

Elmondta hogy a Jobbikos képviselők megválasztásával gyökeresen más helyzet állt be a városban. A területi fejlesztési forrásokkal kapcsolatosan  (TOP) 2014-2020 fejlesztési forrásokkal kapcsolatosan azt mondta, hogy a fejlesztési források összegszerűen nagy számok, de az egész országban elmondható, hogy kevés pályázati lehetőség valósult meg.

Az elmúlt időszakban elmondása szerint sok mindenhez hozzá kellett nyúlniuk, a romeltakarítás sok energiát vett igénybe, melyből az első lépés az volt, hogy hozzálátott a média rendbe rakásához. Így a  helyi médiában a  megújítása útja, amelynek lényege: önfenntartó közmédia. Azaz az újság ugyanúgy tájékoztassa a város életéről az eseményekről a lakosokat, mint ahogy azt kell de közben bevételt is termeljen a saját fenntartására. A lakosság egyébként a “romeltakarítást” látja és folyamatosan olyan visszajelzések jönnek részükről, hogy  támogatják a város vezetőinek törekvéseit, a rendbetételt.

Kitörési pontok

A polgármester beszélt a turizmusról és arról, hogy ide látogatók részére komfortosabb feltételek biztosítása a cél (eddig még nyilvános közterületű WC sem volt a turisiták részére) .

A kitörési pont is itt van  turizmusban( gyógyfürdő turizmus) és gazdasági téren a keleti nyitásban. Elmondta, hogy a tavasszal a kormánytól elhangzott választási ígéretekből semmi nem valósult meg. Csak kormányzati licit volt, csak ígéretek és egy valós kitörési pont sem.

Dobó Zoltán kiemelte a Jobbik nem olyan párt, hogy Budapestről adnának utasításokat, de elképzelhetetlennek is tartja , hogy ilyen bármikor is legyen, mert a tapolcai problémákat csak a helyben élők látják jól és élesen, így a megoldásokat sem máshonnan vagy mástól, mint a helyiektől kell várni. 

 

Az időközi választás tétje

időközi jelöltek Rig és Dobó


Az augusztus 30-i időközi önkormányzati választással kapcsolatosan elmondta: a választás tétje az egységes konstruktív működés, azaz megyünk -e a megkezdett úton vagy a város elmúlt 16 évének vezetői visszaveszik az irányítást és egyfajta Esztergomot csinálnak Tapolcából.

Az illegális bevándorlással kapcsolatosan elmondta, hogy a tapolcai laktanyát csak a befektetőknek adjuk, munkahelyteremtés céljából, másnak nem, így menekülteket sem fogadnak oda be, és ez ellen személyesen is mindent megtesz bárkinek is legyen olyan szándéka, hogy oda bevándorlókat telepítsen.

A teljes interjút itt hallgathatja meg:

Forrás : MNO.hu

Fotók: tapolcaiujsag.hu/ jobbik.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: