Ajkán csökkent a kórház adóssága Tapolcán nőtt a kormányzati intézkedések ellenére

Ajkán csökkent a kórház adóssága Tapolcán nőtt a kormányzati intézkedések ellenére

Mint ismert éve eleje óta ígérte a Kormány a kórházak szállító tartozásának rendezését, amelyre 60 milliárd forintot fordít az állam. A  fekvőbeteg-ellátó egészségügyi szolgáltatók adósságainak rendezésé nem tűrt halasztást, mert tavasz végére az bőven meghaladta a 83 milliárd forintot. Utána néztünk miként sikerült az egészségügyi tárca által levezényelt konszolidáció. Az adatok májusra és júniusra vonatkoznak, és az Államkincstár honlapján mindenki számára hozzáférhetőek.

Ajkán csökkent a tartozás

Fotó: korhazajka.hu

Fotó: korhazajka.hu

A tartozás rendezés hatására az ajkai Magyar Imre Kórház adósság állomány – az intézmény által az Államkincstárnak beküldött adatok szerint– 2015 májusban a 452 milló forintról 265 millió forintra csökkent.

A tapolcai Kórház adóssága meglepő, de nőtt

phoca_thumb_l_latvanytervek_03

Bármennyire is koncentrált a Kormány, hogy az intézményeket az eredeti tervek szerint teljes egészében megszabadítsa az adósság állománytól, mint azt az ajkai példa is mutatja, teljes egészében nem sikerült, sőt Tapolcán a Deák Jenő kórház adóssága az általa a Magyar Államkincstárnak szolgáltatott adatok szerint májusról június hónapra még nőtt is.

Májusban 301 millió forint tartozást mutattak ki, majd ez júniusra már 433 millióra ugrott meg a “könyvek” szerint.

 

Így áll a megyei kórház

A Csolnoky Ferenc Veszprém megyei kórház adósság állománya pedig az egy milliárd forintot meghaladó összegről (1 milliárd 116 millió forint) 785 millió forintra csökkent.

Forrás: Magyar Államkincstár/ korhazajka.hu /tapolcakorhaz.hu

Indexkép: MTI/ Újvári Sándor

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: