A Jobbik nem hiszi el az egészségügyi államtitkár lemondásának okait

Öt éve képtelen Orbán Viktor és kormánya érdemben javítani az egészségügy helyzetén.

Ezzel a címmel reagált Dr. Lukács László György és Rig Lajos országgyűlési képviselő (mindkettő Jobbik) és a Jobbik Egészségügyi Kabinetje arra a hírre, hogy Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a mai napon kérte felmentését Orbán Viktortól, személyes okokra hivatkozva. Mint a közleményből kiderül a Jobbik nem hiszi, hogy a lemondás mögött személyes okok állnak.

 

A Jobbik nem hisz abban, hogy dr. Zombor Gábort személyes és családi okok vezérelték lemondásában akkor, amikor mindenki a kormányátalakításról beszél.

 

Az, hogy dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a felmentését kérte Orbán Viktortól,arra bizonyíték, hogy a Fidesz ismét kudarcot vallott az egészségügyben, melyet a lemondás is csak megerősít. A Fidesz az elmúlt 5 évben, miközben minden felhatalmazása meg volt az egészségügy rendbetételéhez és fejlesztéséhez, hibát-hibára halmozott, és nem talált megoldást olyan fontos problémákra, mint a kórházi adósságok újrahalmozódása, a hálapénz kérdése, vagy az egészségügyi életpályamodell bevezetése. Az állandó kudarcok, a folyamatosa személyi változások mutatják, hogy a Fidesznek és Orbán Viktornak az egészségügy nyűg és nem tud érdemben mit kezdeni a területtel.

 

 

Fotó: hir24.hu

Fotó: hir24.hu

A Jobbik továbbra is követeli – ahogyan azt mindvégig, évek óta tette, hogy önálló minisztériumot hozzanak létre az egészségügynek, ahová javasoljuk, hogy ne az elmúlt Orbán-kormányok bukott egészségpolitikusait, vagy a multinacionális cégek érdekkijáró, lobbista embereit ültessék vezető pozícióba, hanem a terület megújításáért dolgozni kész, felelősségteljes szakembereket keressenek az embert próbáló munkára.  – tudatta az MTI-vel Lukács László György és Rig Lajos országgyűlési képviselők, valamint a Jobbik Egészségügyi Kabinetje

Forrás: MTI/ Vidék.Ma nyomán

Indexkép: Zombor Gábor egy tüntetésen Alfahir.hu/Béli Balázs

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: