2015 időközi önkormányzat választás: Megint a Jobbik kerekedett felül

Jobbik mindkét jelöltje megnyerte az időközi választást Tapolcán. Ezzel a képviselő-testületben többségbe került a párt. A vasárnap tartott időközi választáson a párt mindkét jelöltje megszerezte a szavazatok többségét. A 3-as választókörzetben Pass Sándor, az 5-ös számúban pedig Décsey Sándor győzött.

Az eredmény

 

3. választókerület
Pass Sándor, Jobbik 314 szavazat (58%)
Ács Jánosné, független (Fidesz) 116 szavazat (21,4%)
Kránitz András, MSZP 86 szavazat (15,8%)
Szalkai Zsolt, független 26 szavazat (4,8%)
5. választókerület
Décsey Sándor, Jobbik 262 szavazat (52,4%)
Horváthné Somogyi Ildikó, független (Fidesz) 127 szavazat (25,4%)
Toronyi Tibor, független 71 szavazat (14,2%)
Sásdiné Verebélyi Margit, MSZP 40 szavazat (8%)

Reakciók

Dobó Zoltán Tapolca Város polgármestere:

Köszönöm mindazoknak, akik éltek szavazati jogukkal és részt vettek a vasárnapi időközi választáson. Köszönöm a támogatást, amellyel lehetővé tették, hogy egy egységes, stabil testülettel folytathassuk az októberben elkezdett munkát a városért. A nagy arányú győzelem óriási felelősséggel jár. Olyan felelősséggel, amivel tartozunk minden egyes választópolgárnak, függetlenül attól, hogy kire szavazott. Örülök annak, hogy az előttünk álló kicsit több mint 4 évben egy egységes testülettel tudunk szembenézni az előttünk álló feladatokkal. Holnaptól folytatódik a munka, de a mai nap az ünneplésé és a köszönetnyilvánításé.

Jobbik

Tapolcán ismét csak a Jobbik tudta legyőzni a már a nevét sem vállaló Fideszt

A vasárnapi két tapolcai időközi önkormányzati képviselőválasztáson a tapolcaiak a Jobbik jelöltjeinek, Décsey Sándornak és Pass Sándornak szavaztak bizalmat. Külön sikerként értékeljük, hogy a jobbikos jelöltek mindkét választókerületben több szavazatot szereztek, mint a többi jelölt együttvéve. Az ellenzék vezető erejének jelöltjei pártszínekben győzték le a Fidesz színeit fel nem vállaló, függetlenként induló kormánypárti jelölteket. A nemzeti erő ezzel a két győzelemmel már többséggel rendelkezik Tapolca képviselő-testületében is.

A tapolcai önkormányzati választáson a Jobbik mint kormányváltó erő mögé ismét felsorakozott a magyar emberek többsége. Köszönjük a bizalmat, és azt a tapolcaiak boldogulása érdekében fogjuk megszolgálni.

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója

Forrás : MTI/Alfahir

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: