Rendőrségi hírek: sört kaptak a sofőrök a Balaton parton – Életet mentettek a rendőrök Badacsonytomajban

Rendőrségi hírek: sört kaptak a sofőrök a Balaton parton – Életet mentettek a rendőrök Badacsonytomajban

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) egy hazai sörgyártó cég közreműködésével tartott közlekedésrendészeti akciót Balatonfüreden és Balatonalmádiban.

Közúti ellenőrzés során hívták fel az autósok figyelmét az ittas vezetés veszélyeire Balatonfüreden és Balatonalmádiban a 71-es számú főútvonalon 2015. július 25-én. A VMRFK egyenruhásai közel 250 sofőrt szondáztattak meg, és akinél nem jelzett az eszköz, egy doboz alkoholmentes sört kapott ajándékba. A sörgyártó cég és VMRFK az elmúlt évben együttműködési megállapodást írt alá, amelynek egyik pontjában baleset-megelőzési akciók közös megvalósítása is szerepel.

 

Egy 53 éves szlovák férfi életét mentette meg az éppen közlekedési ellenőrzést végrehajtó járőr és a vele közös szolgálatban lévő polgárőr Badacsony határában.

Pintér György rendőr főtörzsőrmester, körzeti megbízott 2015. július 23-án a délutáni órákban közös szolgálatot látott el a Badacsonytomaji Polgárőr Egyesület egyik tagjával, Csizmazia Pállal. A 71-es számú főúton igazoltatták a gépkocsivezetőket, amikor 14 óra körüli időben egy 6 fős szlovák állampolgárságú kerékpáros társaság hajtott el előttük. Arra lettek figyelmesek, hogy tőlük körülbelül 30 méterre az egyik túrázó kerékpárjának első kereke kifordult, a férfi ennek következtében átesett a járművön és arccal a földre zuhant. Azonnal odafutottak segítséget nyújtani. Pintér György rendőr főtörzsőrmester megkezdte a férfi újraélesztését, amely eredményre vezetett. A balesetet szenvedett férfit mentőhelikopter szállította kórházba.

Forrás: Police.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: