Már javában tartanak a Badacsonyi Borhetek

A Badacsonyi Borhetek (2015. július 17. – augusztus 2.) elnevezésű rendezvénysorozat komoly elismerést vívott ki az évek során, hiszen az 1987-es első megrendezés óta folyamatosan bővült a programkínálata és folyamatosan növekedett látogatottsága, így ma már egy komoly hagyományokkal rendelkező sikeres attrakcióról beszélhetünk.

A borpavilonokban a helyi borászok kínálják a borvidék borait, hirdetik annak gasztronómiai értékeit, amelyeket borfelismerő és borivó versenyek is népszerűsítenek. A Borhetek alkalmat adnak a badacsonyi borvidék borászatának és borkészítési technikáinak bemutatására is, míg a halászat, borászat és a pinceszer ételeit szolgálják fel (nagyszabású szabadtéri grillsütés, gulyásfőző verseny, halak, tócsni, stb.).

A rendezvény teljes ideje alatt kézműves- és kirakodóvásár, játszóház várja az érdeklődőket!

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján többek között részt vett Gulyás Gergely országgyűlési képviselő (Fidesz) Rig Lajos a térség országgyűlési képviselője (Jobbik) és Dobó Zoltán (Jobbik) Tapolca polgármestere is.

Minden kedves olvasónk figyelmét ezúton hívjuk fel a mértéktartó fogyasztásra és egyben elítéljük a túlzott alkoholfogyasztást.

Íme milyen programok lesznek napról-napra

Július 21-22-23-24-25-26-án házigazda DJ Bounce

Július 21. kedd

21:00 Django Trió
A Snétberger Zenei Tehetségközpont volt diákjainak bemutatkozása.

Július 22. szerda

20:00 Tördemic Néptáncegyüttes
21:00 FRB
Helyi kötődésű fiatalok. Zenei stílusuk fő irányvonala az alternatív rock és pop-rock.

Július 23. csütörtök

21:00 La Tresca (IT)
Az olasz zenekar rendszeres fellépője a Veszprémi Utcazene Fesztiválnak. A La Tresca zenéje nem háttérzene, hanem igazi önfeledt bulizásra hívogató muzsika, ami tökéletes napvégi feszültség-levezetésnek.

Július 24. péntek

21:00 Hellokids
A zenekar repertoárján magyar és külföldi slágerek szerepelnek, a ’70-es évektől egészen napjainkig. Az együttes erénye, hogy mindent hangszeresen megszólaltatva, zenei alapok alkalmazása nélkül, élőben szólaltatnak meg.

Július 25. szombat

21:00 Borra-való
„Zenés csapatunkat Borra-valónak kereszteltük, bordalokat és borverseket játsszunk nagy örömmel. A Borra-való együttes egy nyár végi szüret eredménye. Megérleltük, mint a jó bort.”

Július 26. vasárnap

21:00 Margaret Island
A zenekar tagjai sok emlékkel kötődnek a Margit-szigethez, szerelmek, séták, bulik. A zenekar elhatározása, hogy a magyar zenei életben kevésbé megtalálható akusztikus, folkos popzenét játsszon.

27-28-29-én házigazda DJ Elliot

Forrás: badacsony.com

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: