Jobbik: Orbán egy szájhős! Az Orbán-kormány szavakban bátor, tettekben megalkuvó

Jobbik: Orbán egy szájhős! Az Orbán-kormány szavakban bátor, tettekben megalkuvó

A mai napon tartotta meg az erdélyi Tusványoson év és helyzetértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök. A Jobbik szerint ő csak szájhősködik, és a bátor szavakat tettek nem követik.

Ha Orbán Viktor valóban a nemzetek önrendelkezésén alapuló Európáért és a magyar Magyarországért aggódik, akkor beszédek helyett tetteket követelünk tőle. Legyen oly bátor, és – a szükséges, de korántsem elégséges határzár mellett – kezdeményezze az önálló határőrség visszaállítását, a gazdasági céllal ide érkező migránsok visszafordítása intézményének megteremtését! Ha szükséges, akkor harcos retorikáját tettekre váltva kezdeményezze az uniós alapszerződés vagy hazánk csatlakozási szerződésének módosítását is!

Az Orbán-kormány azonban csak szavakban bátor, tettekben már megalkuvó. Emlékezhetünk, a kormányfő 2011 végén harcosan felszólalt az uniós pénzügyi paktum ellen, majd parlamenti felhatalmazás nélkül aláírta, hogy Brüsszel beleszólhasson a magyar költségvetésbe.

 

 

Orbán emberei lánglelkű beszédekben kardoskodtak az amerikai mamutvállalatok érdekeit kiszolgáló szabadkereskedelmi egyezmény ellen, majd a Fidesz képviselői az Európai Parlamentben egytől egyig megszavazták azt. Orbán Viktor pártja hangosan tiltakozott a Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jutott migránsok visszaküldése ellen, majd beletörődött az ezt lehetővé tevő Dublin III. egyezmény lényegét tekintve hatályban tartásába.

zkd2_0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A múltat megértve, abból a következtetést levonva előre látható, hogy Orbán Viktor tusványosi beszédét sem fogják követni tettek. A fideszes miniszterelnök ugyanolyan megalkuvó lesz a nemzeti önazonosságot leromboló multikulturalizmust, a terrorveszélyt, a munkanélküliség és a bűnözés növekedését magában rejtő migráció esetében is, mint amilyenek a XX. század pártjai voltak. Valódi védelmet Magyarországnak és a Nemzetek Európájának a megalkuvás nélküli, modern, XXI. századi Jobbik-kormány jelent majd.

Z. Kárpát Dániel frakcióvezető-helyettes, a Jobbik alelnöke
Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

Forrás:MTI/ Vidék.Ma

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: