Jobbik: A hazai buszgyártókat kell előnyben részesíteni a beszerzéseknél

Jobbik: A hazai buszgyártókat kell előnyben részesíteni a beszerzéseknél

Vedd a hazait, védd a hazait!

Örvendetes dolog, hogy mintegy ezer új busz beszerzését tervezik a Volán-társaságok integrációjával létrehozott regionális közlekedési központok, de a Jobbik azt is követeli a kormánytól, hogy a gépjárműpark fejlesztésének több tízmilliárdos üzlete – ellentétben az eddigi gyakorlattal – ne a külföldi szereplőket gyarapítsa. Jussanak végre mentőkötélhez az országot nem csak telephelynek tekintő hazai cégek is!

A rendszerváltás máig hatással bíró szőnyegbombázása után eljött ideje a protekcionista gazdaságpolitikának! Egy, az újraiparosítást valóban komolyan gondoló, a magyar embereknek minőségi munkahelyeket teremtő kormányzatnak a magyar gyártókat kellene támogatnia, nem pedig – az eddigi közbeszerzési gyakorlatnak megfelelően – a külföldi összeszerelő üzemek támogatásával elősegíteni a még megmaradt itthoni buszgyártó kapacitás kivéreztetését.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy a „vedd a hazait!” és ezzel a „védd a hazait!” filozófiájának jegyében elsősorban a hazai buszgyártókat juttassa megrendelésekhez. -zárul Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselőjének az MTI-hez eljuttatott nyilatkozata

Forrás: Videk.ma

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: