Dobó Zoltán: Az álarcos Facebook újszülöttek még nem oldják meg a problémákat Tapolcán – A város vezetése igen!

Dobó Zoltán: Az álarcos Facebook újszülöttek még nem oldják meg a problémákat Tapolcán – A város vezetése igen!

Dobó Zoltán Tapolca polgármester az időközi választás kampányának apropójára írt egy Facebook bejegyzést, amelyben olvashat mit is gondol a közösségi médiában megjelenő gondokról és a ténylegese teendőkről, és arról, hogy ki mit tett, amikor volt erre lehetősége és felhatalmazása. Ezt írta a polgármester

A kampány apropóján

Rombolni mindig könnyebb, mint építeni. Újjáépíteni pedig a legnehezebb. Eltakarítani a romokat sok idő és rengeteg energia.
Nem akarjuk az egész kampány alatt azt hangoztatni, mit tett vagy nem tett az előző vezetés, hiszen ezt mindenki tudja. Ezért akarták a változást, ami tisztán látszott az októberi, majd az áprilisi választás eredményén. Az embereknek elegük lett, a változásra szavaztak.
Elődeink azóta sem bírják elfogadni, hogy más vezeti a várost. Tudatosan nem működnek együtt velünk, sőt, a várost érintő fontos kérdések megtárgyalásakor bojkottálták a testület munkáját.
Az viszont érdekelne, hogy mi az, amit másképp tennének, mint ezelőtt? Hiszen 16 évig megvolt a lehetőségük, hogy megtegyenek minden tőlük telhetőt Tapolcáért. Mi változott?

Nézzük csak meg a Tapolca Élményeim Városa facebook oldalt. Kétségtelenül okos ötlet volt az oldalt megvenni előző tulajdonosától, mivel látogatottsága magas és szerették a helyiek. Az oldalt elkezdték hirdetni (ami pénzbe kerül!), majd még inkább eladni oly módon, hogy felkínálták helyi vállalkozásoknak, egyesületeknek az ingyenes hirdetés lehetőségét. Ez is nagyszerű ötlet, a gond csak az, hogy a lap valódi célja a jelenlegi városvezetés lejáratása, ami mára kristálytisztán látható. Természetesen próbálták elhitetni a látogatókkal, hogy ez egy “független” oldal, de a számukra kényes kommentet mégis törlik, és sorban születnek a vezetést gyalázó, arc-nélküli felhasználók. Akiket persze nem törölnek.
Mi várható olyan emberektől, akik álarc mögé bújva, alattomosan támadnak? Elvárhatjuk tőlük, hogy egyenesen, korrekten kommunikáljanak a lakossággal és úgy is működjenek közre a város vezetésében?

Mi továbbra sem kívánunk ebben a piszkos játékban részt venni. Sem mocskolódni, sem versenyszerűen létrehozni a sok facebook profilt, és álarcban írogatni. Nem látjuk értelmét, ez nem segít a várost érintő problémákon. A demográfiai mutatókon sem javítanak a kis facebook újszülöttek. Mi örülnénk a legjobban, ha a valóságban is ilyen szép számmal nőne Tapolca lakossága, mint a facebookon!
Az elkövetkező hónapban bizonyára „megszaporodnak majd a problémák”, előjönnek régiek és lesz sok új is. Ezek megvitatására Rig Lajos képviselő úrral és az alpolgármesterekkel a szokásos fogadóóránkon kívül plusz alkalmakat biztosítunk a lakosságnak, hogy hatékonyabban, egyenesen kommunikálhassunk egymással. Lehetőséget szeretnék adni mindenkinek arra, hogy meghallgattasson. Beszéljük meg közösen a problémákat!

Bejegyzés ITT

A kampány apropójánRombolni mindig könnyebb, mint építeni. Újjáépíteni pedig a legnehezebb. Eltakarítani a romokat sok…

Posted by Dobó Zoltán on 2015. július 28.

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: