Projekt zárás következik a Tapolcai Kórházban

Projekt zárás következik a Tapolcai Kórházban

Záró rendezvényéhez érkezett a tapolcai Deák Jenő Kórházban megvalósításra kerülő “Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Közép-Dunántúli régióban” című projekt, melynek rendezvényére várják az érdeklődőket. A 2015. június 29-én 14.00 órakor kezdődő eseményen helyszínbejárással egybekötötten lehet megtekinteni a fejlesztés jelenlegi állapotát.

Az esemény meghívója:

projektzaro

Bővebben a projektről:

A Deák Jenő Kórház egy 7 kórházat magába foglaló konzorcium tagjaként nyert támogatást a KDOP-5.2.1 projekt keretében.
Konzorciumi szinten a projekt fő célja, hogy a régióban a különböző – konzorciumi tagok által fejlesztési területként megjelölt – rehabilitációs szakterületeken csökkenjenek a földrajzi különbségek. E mellett kiemelt cél a tagok megjelölt területre korlátozott személyi feltételeinek javítása, valamint infrastrukturális fejlesztése.
A fejlesztés a tapolcai Deák Jenő Kórház tekintetében reális szükségletek kielégítésére irányul, hiszen az allergiás nátha, asztma a leggyakoribb krónikus megbetegedések közé tartoznak, melyek előfordulási gyakoriságát a romló környezeti tényezők fokozzák. Az említett betegségek kezelésében kiemelt fontosságú a kiváltó tényezők kerülése, melyben a barlangterápia kedvező klimatikus tényezői kiemelten  fontos szerepet kapnak.
A légzés-rehabilitációs ellátás a megvalósuló infrastrukturális fejlesztéseknek illetve a humánerőforrás területén történő szakmai továbbképzéseknek megfelelően, magasabb szakmai finanszírozású csoportba (B) kerül, amivel jelentősen javul a részleg költséghatékony működtetése. Az újonnan létrehozott ambuláns kardiológiai rehabilitációs szakrendeléssel bővül az intézet szakellátási profilja, ami nek a várható szerkezetváltásban is jelentős szerepe lehet.
A tüdőgyógyászati rehabilitációs fejlesztés elsődleges célcsoportja Tapolca-Sümeg térség lakossága, valamint az ország egész területéről érkező, elsősorban asztmás, légúti allergiás illetve idült bronchitises betegek. Az ambuláns kardiológiai rehabilitációs fejlesztés célcsoportja elsősorban a Tapolca -Sümeg térség munkaképes korú, szívinfarktuson átesett, szívműtét utáni korai és késői rekonvaleszcens szakban lévő betegei, valamint a kórházi kezelés utáni magas vérnyomásos és idült ischémiás szívbetegségben szenvedők csoportja.
A pályázati fejlesztéseknek köszönhetően, a bemutatott célcsoportok ellátása lakóhelyükhöz közel történik majd, csökkentve a várakozási időt és utazási költségeket is, várhatóan magasabb szakmai ellátási színvonallal.
Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: